Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, θα ανακοινωθούν νέες πρωτοβουλίες για την ακρίβεια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:00 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για μέτρα κατά της ακρίβειας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, θα ανακοινωθούν νέες πρωτοβουλίες για το θέμα της ακρίβειας. Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες, oι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος,

μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Τόνισε πως η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και είπε ότι θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών, και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσει γιατί καταψήφισε την απελευθέρωση του παιδικού γάλακτος από τα φαρμακεία, και προσέθεσε ότι θα ανακοινωθούν ειδικότερες δράσεις και για το θέμα αυτό. "Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος πέραν της διατίμησης, και θα ανακοινωθούν αύριο" είπε. Αναφερόμενος στην τιμή του λαδιού, είπε ότι το λάδι είπε ότι είναι μια ειδική περίπτωση γιατί έχει να κάνει με κλιματολογικές συνθήκες και ελλείψεις, και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι σε αυτή τη φάση. Προσέθεσε ότι ελέγχονται τα περιθώρια κερδοφορίας στο λάδι και επιβάλλονται πρόστιμα όπου χρειάζεται, επισημαίνοντας ότι η παραβατικότητα μειώθηκε κάτω από το 10% με βάση τους ελέγχους, κάτι που δείχνει ότι έχουν αποτέλεσμα τα πρόστιμα.

Keywords
Αναζητήσεις
syskepsi-sto-megaro-maximou-gia-ta-metra-kata-tis-akriveias.htm
Τυχαία Θέματα