Τα 10 καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ δεν είναι και τόσο... ιδιωτικά

Σύμφωνα με το μη κυβερνητικό οργανισμό OpenTheBooks, τα 10 καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ έλαβαν κατά την τετραετία 2018-2022 πάνω από 33 δις δολάρια από κρατικές χρηματοδοτήσεις.

Σύμφωνα με έκθεση του μη κυβερνητικού οργανισμού OpenTheBooks, το οποίο ασχολείται με θέματα διαφάνειας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, καταγράφει τα ομοσπονδιακά κονδύλια που κατευθύνθηκαν στα 10

κορυφαία ιδιωτικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Harvard, Yale, Brown, Princeton, Πανεπιστήμιο Pennsylvania, Columbia, Cornell και Dartmouth College, Northwestern και το Stanford.

Μεταξύ της τετραετίας 2018-2022, αυτά τα 10 πανεπιστήμια έλαβαν 33,1 δισεκατομμύρια δολάρια από ομοσπονδιακές χρηματοδοτήσεις.

Το μεγαλύτερο κρατικοδίαιτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ είναι το Stanford, το οποίο έχει λάβει κάτι περισσότερο από 7 δις δολάρια στην αναφερόμενη τετραετία. Ακολουθεί το πανεπιστήμιο του Columbia με 5,9 δις και το πανεπιστήμιο του Harvard με 3,3 δις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με την έκθεση, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από κρατικές χρηματοδοτήσεις παρά από ιδιωτικά κεφάλαια (δίδακτρα, δωρεές).

Κατά την περίοδο 2021–22 , το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον εισέπραξε σχεδόν 145 εκατομμύρια δολάρια από δίδακτρα (πλην των υποτροφιών που καταβλήθηκαν), αλλά έλαβε περισσότερα από 362 εκατομμύρια δολάρια από κρατικές επιχορηγήσεις και συμβάσεις με το αμερικανικό δημόσιο.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022–2023 , το πανεπιστήμιο του Yale έλαβε περισσότερα από 458 εκατομμύρια δολάρια μέσω ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων, όμως παράλληλα επιχορηγήθηκε από το ομοσπονδιακό ταμείο των ΗΠΑ με κάτι παραπάνω από 1 δις δολάρια. Για το 2023-24, το πανεπιστήμιο δημοσίευσε τα προσωρινά οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι το 47% των εσόδων του πανεπιστημίου προέρχεται από ερευνητικά προγράμματα, τα οποία καλύπτονται από το κράτος (π.χ. το Πεντάγωνο, την CIA-NSA, τη φαρμακοβιομηχανία που χορηγείται η ίδια από το υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης).

Keywords
Αναζητήσεις
ta-10-kalytera-idiotika-panepistimia-ton-ipa-den-einai-kai-toso-idiotika.htm
Τυχαία Θέματα