Τετραμερής Ελλάδας - Ιταλίας- Πορτογαλίας- Ισπανίας για την ενέργεια - Μέσω τηλεδιάσκεψης η συμμετοχή Μητσοτάκη

Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι να καθοριστεί ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου, κάτι που θεωρούμε αναγκαίο, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ντράγκι.

Μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τετραμερή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη, την Παρασκευή (18/3).

«Η αυριανή συνάντηση γεννήθηκε αυθόρμητα και είναι σημαντική για να συντονίσουμε τις θέσεις μας ενόψει της νέας Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, με δυο κύριους στόχους: ο ένας είναι να

μπορέσει να καθοριστεί ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου, κάτι που θεωρούμε αναγκαίο. Το δεύτερο θέμα είναι ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται, έως τώρα, από την τιμή του φυσικού αερίου, ενώ θεωρούμε ότι το κόστος των δυο πηγών ενέργειας θα έπρεπε να διαχωριστεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι σε σχέση με τη συνάντηση στη Ρώμη.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε ότι «θα σημειωθεί μια επιβράδυνση αλλά κανείς, μέχρι τώρα, δεν προβλέπει ότι θα μπούμε σε οικονομική ύφεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα