ΒΕΑ: Συνάντηση της Διοίκησης με το νέο Δήμαρχο Αθηναίων

Θέματα της συζήτησης ήταν η κατάσταση της επιχειρηματικότητας στο Δήμο και τα προβλήματα στέγασης, δραστηριοποίησης και αδειοδότησης των βιοτεχνικών επιχειρήσεων.

Για την κατάσταση της επιχειρηματικότητας στο Δήμο και τα προβλήματα στέγασης, δραστηριοποίησης και αδειοδότησης των βιοτεχνικών επιχειρήσεων, συζήτησε σήμερα, με την Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, κος Χάρης Δούκας.

Από πλευράς Β.Ε.Α μετείχαν ο πρόεδρος Παύλος

Ραβάνης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Κώστας Δαμίγος, ο Γεν. Γραμματέας Γιάννης Μάνος και ο Σύμβουλος της Διοίκησης σε θέματα Αγοράς, κ. Στέφανος Κομνηνός.

Τα βασικά θέματα που τέθηκαν στη νέα δημοτική Αρχή, ήταν:

-Ο εξαναγκασμός σε απομάκρυνση βιοτεχνικών εργαστηρίων που είναι εγκαταστημένα εδώ και χρόνια σε ορόφους κτιρίων, όπως της αργυροχρυσοχοΐας, λόγω της εκμετάλλευσης των χώρων αυτών με βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb),

-Η έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού για τη μεταποίηση, με αποτέλεσμα δραστηριότητες όπως τα συνεργεία αυτοκινήτων να εκδιώκονται,

-Η απουσία στρατηγικής για χειροτεχνικές δραστηριότητες στο κέντρο της Αθήνας, που ανήκουν παραδοσιακά στο ιστορικό κέντρο, όπως τα σανδαλοποιεία, εργαστήρια κεραμικής, ξυλογλυπτικής κ.ά.

Εκ μέρους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, παρουσιάστηκαν και τα πεδία της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων:

νέα «Πλατφόρμα Υπηρεσίας Μίας Στάσης για την ενημέρωση και την υποστήριξη επιχειρήσεων», ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, που θα λειτουργεί στο Β.Ε.Α και υλοποιείται με χρηματοδότηση της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Αθηνών (ΕΑΤΑ), ολοκληρώνεται 31/12/2023 και θα δοθεί στο κοινό στις αρχές του νέου έτους. Ο πρόεδρος Π. Ραβάνης πρότεινε μάλιστα στο νέο Δήμαρχο, την παρουσίασή του στο κοινό, σε εκδήλωση των δύο Φορέων.

-Επίσης, το έργο «ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ - Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη μικρή επιχείρηση», χρηματοδοτούμενο από την ΕΑΤΑ, το οποίο ήδη έχει υλοποιήσει το Β.Ε.Α με επιτυχία και που πρότεινε να ανανεωθεί και να συνεχιστεί, λόγω της μεγάλης κοινωνικής και επιχειρηματικής σπουδαιότητας που έχει, για το Δήμο και την μικρή επιχείρηση.

Τέλος, εκ μέρους του Β.Ε.Α, τέθηκαν και νέες προτάσεις συνεργασίας, όπως η δημιουργία κέντρων χειροτεχνίας (σημεία παραγωγής και πώλησης), που περιλαμβάνεται σε ένα πλαίσιο προτάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας για την αναβάθμιση και στήριξη της Αθηναϊκής Χειροτεχνίας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Δούκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ουσιαστική συζήτηση και παρουσίαση των θεμάτων της επιχειρηματικότητας στο Δήμο. Οι δύο φορείς, θα επανέλθουν στο επόμενο διάστημα, με νέα εξέταση των θεμάτων της ατζέντας και συζήτηση των προτάσεων.

Keywords
Αναζητήσεις
vea-synantisi-tis-dioikisis-me-to-neo-dimarcho-athinaion.htm
Τυχαία Θέματα