Βλέπει τις διεθνείς αγορές η ΔΕΗ

Εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους αναζητεί η διοίκηση της ΔΕΗ το κατάλληλο χρονικό παράθυρο προκειμένου να βγει στις διεθνείς αγορές με την έκδοση νέου εταιρικού ομολόγου.

Η πρόσφατη πετυχημένη έξοδος του ελληνικού Δημοσίου με κόστος δανεισμού κάτω του 1% θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο και για την αντίστοιχη κίνηση της ΔΕΗ, αν και ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός.

Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται

ειλημμένη η απόφαση για έξοδο εντός του πρώτου μισού του έτους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια έκδοση η οποία θα συνδέεται με ρήτρες αειφορίας, δηλαδή θα πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα συνδέεται με τις μελλοντικές περιβαλλοντικές επιδόσεις της επιχείρησης. Άλλωστε, τα Sustainability Linked Bonds, όπως ονομάζονται, στηρίζονται στη δέσμευση του εκδότη τους ότι θα βελτιώσει τις επιδόσεις του στους τομείς της αειοφορίας εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και, άρα, η εταιρεία εμφανίζει μικρότερο ρίσκο, που συνεπάγεται καλύτερους όρους δανεισμού.

Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, η ΔΕΗ έχει ως όπλα, στην προσπάθειά της να πετύχει καλύτερους όρους για τη δική της έκδοση, την πρόσφατη θετική αξιολόγηση με "ΒΒ-" από τη Fitch, αλλά και τα πετυχημένα deals των τιτλοποιήσεων με την J.P. Morgan και την PIMCO. Και, βέβαια, στόχος της ΔΕΗ είναι αφενός να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο και επιθετικό πλάνο ανάπτυξης στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και αφετέρου να βελτιώσει το συνολικό δανειακό της προφίλ, μειώνοντας τα χρηματοδοτικά της κόστη, προς όφελος και του ισολογισμού.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα