Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο καταθέτει ξανά ο Γιάννης Αγγελής

Ο άνθρωπος που "άνοιξε" τις καταγγελίες για προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων στην υπόθεση Novartis, o αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, καταθέτει εκ νέου για την υπόθεση με ελεγχόμενο πρόσωπο τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το capital.gr, o κ. Αγγελής καταθέτει σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση

της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οι αναφορές

Ο Γιάννης Αγγελής προκάλεσε πολιτικό σεισμό στα τέλη του 2018 όταν με αναφορές του μίλησε για πρώτη φορά για σχέδιο πολιτικής στοχοποίησης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που παραιτήθηκε από επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, (θέση που κατείχε τότε για 3 μήνες) προκαλώντας σεισμικές δονήσεις στην έρευνα, αναφέρθηκε στον αποκαλούμενο "Ρασπούτιν" τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ενορχηστρωτή των πάντων και είχε υποστηρίξει ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου. Είχε πει μάλιστα πως είχε αναφέρει τα πάντα στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου.

Και οι τρείς , στις δικές τους καταθέσεις, τον είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά, ενώ ο ίδιος αναφερόμενος στη συνεργασία του με τους παραπάνω δεν παρέλειψε να εκφράσει την πικρία του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν τα παραπάνω πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ".

Σε βάρος του πάντως έχει στραφεί και η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Τι καταγγέλλει

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έχει καταγγείλει συγκεκριμένα πως υπήρξε σχέδιο προκειμένου να οδηγηθούν στη φυλακή για το σκάνδαλο της Novartis κορυφαία πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα, ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να μην έχει αναφερθεί ονομαστικά στο ποιος κρυβόταν πίσω από το προσωνύμιο "Ρασπούτιν" ωστόσο είχε υποστηρίξει πως πρόκειται για στέλεχος της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ήταν "πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς".

Έχει καταθέσει πως πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις υπήρξαν παρεμβάσεις "Ρασπούτιν”, ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε "ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους".

Ήδη, ενώπιον της ανακρίτριας έχουν βρεθεί πέντε κορυφαίοι πολιτικοί, οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Στουρνάρας ενώ την προσεχή Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, αναμένεται η κατάθεση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα