Υψηλό έτους για το Χρηματιστήριο Αθηνών με κατασκευές και τράπεζες

Οι επενδυτές ποντάρουν στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης τα οποία θα λάβουν κυρίως οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου των κατασκευών/ενέργειας. 

Την ώρα που η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ έκανε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και δεν έκρυβε την αισιοδοξία την για την πορεία ανάκαμψης της ευρωζώνης ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

πατούσε γκάζι για να προσεγγίσει νέα κορυφή για εφέτος. Το κλίμα ήταν θετικό στην αρχή και στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά στη συνέχεια μετριάστηκε από το φόβο των πληθωριστικών πιέσεων.

Πάντως ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου πρόλαβε να καταγράψει σημαντική άνοδο 1,20% και να κλείσει στις 924,30 μονάδες, που αποτελούν νέα μέγιστη τιμή τρέχοντος έτους. Η ημέρα συνδυάστηκε με αύξηση των συναλλαγών στα 95 εκατ. ευρώ.

Η άνοδος οφείλεται στο άλμα μετοχών του κατασκευαστικού κλάδου, στις τράπεζες και σε ορισμένες άλλες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν σε έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και στην επιτάχυνση του ρυθμού ανόδου συνολικά της οικονομίας. Η μετοχή της Ελλάκτωρ, που βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης, σημείωσε κέρδη 6,51% και έκλεισε στα 1,554 ευρώ, ακολουθούμενη από Lamda Development +2,86%, ΓΕΚ - Τέρνα +2,48% και Τέρνα Ενεργειακή +1,68%.

Στις τράπεζες ο κλάδος πρόσθεσε ένα ακόμη ποσοστό +1,43% στο ενεργητικό του. Η Εurobank ενισχύθηκε 2,02% στα 0,8570 ευρώ και ακολούθησαν Πειραιώς +1,89% στο 1,62 ευρώ και Εθνική Τράπεζα +0,93% στα 2,7050 ευρώ. Η Alpha συνέχισε ανοδικά με μικρότερο ρυθμό +0,85% στα 1,19 ευρώ, επιτυγχάνοντας την έκτη στη θετική ημερήσια κίνηση.

Κέρδη άνω του 2% είχε επίσης η μετοχή του ΟΠΑΠ +2,09%, κλείνοντας στα 13,7 ευρώ ενώ ο ΟΤΕ σημείωσε μικρότερη άνοδο 0,93% στα 15,12 ευρώ.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα