Μοσκοβισί: Προτάσεις για φορολόγηση των ψηφιακών εταιριών

Απάντηση σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή ψηφιακών εταιριών, έδωσε η Κομισιόν δια του αρμοδίου Επιτρόπου της Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Φορολογίας Πιερ Μοσκοβισί.

Στην απάντησή του ο κ. Μοσκοβισί παραπέμπει στις δυο πρόσφατα κατατεθειμένες προτάσεις της Κομισιόν, σχετικά με μια «ολοκληρωμένη λύση

στο πλαίσιο του συστήματος φορολόγησης των εταιρειών στην ΕΕ και σε διεθνέςεπίπεδο». Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη πρόταση αφορά μια κοινή μεταρρύθμιση των κανόνων εταιρικής φορολογίας της ΕΕ «η οποία θα θεσπίζει κανόνες σχετικά με τη φορολόγηση των εταιρειών με σημαντική ψηφιακή παρουσία» και θα επιτρέπει στα κράτη-μέλη να φορολογούν τα κέρδη που παράγονται στην επικράτειά τους, ακόμη και αν η εταιρεία δεν έχει φυσική παρουσία εκεί.

Η δεύτερη πρόταση αναφέρεται «σε μια σύσταση προς τα κράτη-μέλη να προσαρμόσουν τις συμβάσεις για αποφυγή της διπλής φορολογίας, που έχουν συνάψει με περιοχές δικαιοδοσίας εκτός ΕΕ σύμφωνα με την πρόταση οδηγίας, προκειμένου να επεκταθεί η ολοκληρωμένη λύση σε διεθνές επίπεδο». Σημειώνεται, ότι ο κ. Μοσκοβισί σε ομιλία του στις 20 Φεβρουαρίου είχε επισημάνει τη σημασία που έχει η φορολόγηση των ψηφιακών εταιριών, καθώς «μπορεί να αποδώσει σημαντικό μέρος εσόδων που διαφεύγουν από τα κράτη μέληκαι συνολικά την ΕΕ».

The post Μοσκοβισί: Προτάσεις για φορολόγηση των ψηφιακών εταιριών appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα