Αγία Σοφία: Τουρκική πρόκληση – Προσευχήθηκαν και ζήτησαν να γίνει τζαμί!

11:49 12/5/2018 - Πηγή: Armynow

Νέα πρόκληση στην Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη. Χιλιάδες μέλη της Ένωσης Νεολαίας Ανατολίας προσευχήθηκαν απ’ έξω για την έναρξη του Ραμαζανιού.

Σε νέα πρόκληση για την Αγία Σοφία προχώρησε σήμερα το πρωί τουρκική οργάνωση που ζητά την λειτουργία της ως τζαμί. Συγκεκριμένα η Ένωση Νεολαίας της Ανατολίας (AGD) πραγματοποίησε κάλεσμα στο οποίο ανταποκρίθηκαν περίπου 2.500 άνθρωποι προκειμένου να προσευχηθούν έξω από τον ιερό ναό για την έναρξη του Ραμαζανιού.

Η

συγκεκριμένη οργάνωση ζητά να λειτουργεί η Αγία Σοφία ως τζαμί κι όχι σαν μουσείο που είναι μέχρι σήμερα, ενώ ο Πρόεδρος της AGD Salih Turhan είπε: “Καλούμε από την Αγία Σοφία, δεν δεχόμαστε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι η παλαιστινιακή χώρα να είναι παλαιστινιακή”.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα yeniakit.com «περίπου 2.500 άτομα συμμετείχαν στο πρόγραμμα που διοργάνωσε η AGD. Το πλήθος, το οποίο άρχισε να συγκεντρώνεται στις 4 π.μ., έφερε συχνά ένα μονολόγο και συνθήματα εναντίον του Ισραήλ και της Αμερικής».

Πηγή: yeniakit.com

The post Αγία Σοφία: Τουρκική πρόκληση – Προσευχήθηκαν και ζήτησαν να γίνει τζαμί! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα