ΓΕΕΘΑ: Βρέθηκε η «πηγή» διαρροής των εγγράφων στο Λοβέρδο

Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα της ΕΔΕ που κάνει το ΓΕΕΘΑ για τη διαρροή εγγράφων στο βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο.

Αστραπιαία θα χαρακτήριζε κανείς τη διενέργεια της ΕΔΕ για την διαρροή απόρρητων εγγράφων προς τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο που είχε ξεκινήσει το ΓΕΕΘΑ

πριν από μερικές μέρες. Για την ακρίβεια είναι ίσως η πρώτη φορά που ΕΔΕ γίνεται τόσο γρήγορα. Τα αποτελέσματα που βγήκαν έχουν να κάνουν με την «πηγή» αυτών που διέρευσαν, η οποία και είναι η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο κομμάτι της διερεύνησης η οποία και συνεχίζεται.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Γνωρίζεται ότι από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), διαπιστώθηκε ότι τα δύο (2) διαρρεύσαντα έγγραφα που παραδόθηκαν από τον Βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, προέρχονται από αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η σχετική διαδικασία διερεύνησης της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

The post ΓΕΕΘΑ: Βρέθηκε η «πηγή» διαρροής των εγγράφων στο Λοβέρδο appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα