Βαίτσης: «Περιφερειακές Εξελίξεις και ο Ρόλος της Ελλάδας»

Σε ημερίδα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης με θέμα: «Περιφερειακές Εξελίξεις και ο Ρόλος της Ελλάδας» μίλησε ο Χ. Βαίτσης.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης,

την επίσημη υποστήριξη της Υπηρεσίας Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης και την επίσημη υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, παρουσία πολιτικών και ακαδημαϊκών της Βορείου Ελλάδος.

Στην ημερίδα ομιλητές ήταν οι κ.κ. Χρήστος Βαίτσης, Πτέραρχος Ιπτάμενος, Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί Τιμή – π. Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον (2005-2009), Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σπύρος Λίτσας, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Κων/νος Φίλης, Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) και η Δρ. Μαρία Αλβανού, Εγκληματολόγος, Ειδική σε θέματα τρομοκρατίας, οι οποίοι μίλησαν στην κατάμεστη αίθουσα του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης όπου φιλοξένησε την εκδήλωση του New York College.

Στην εν λόγω ημερίδα πραγματοποιήθηκε αναφορά και ανάλυση θεμάτων που αφορούν στις στρατηγικές συνεργασίες και στα ερωτήματα ασφαλείας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, στην Τουρκία και στο ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή, στο ρόλο των Η.Π.Α., στο Προσφυγικό, στα Θέματα Ενέργειας με εστίαση στην Κύπρο, στην Ισλαμική Τρομοκρατία και τα δίκτυα-δράση της στην Ευρώπη και στις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της Συρίας. Όλα τα παραπάνω συνδέθηκαν με την Ελλάδα, ο ρόλος της οποία αναλύθηκε διεξοδικώς από τους ιδιαίτερα σημαντικούς Ομιλητές της Εκδήλωσης.

O X. Βαίτσης στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην θέση της Τουρκίας έναντι των Η.Π.Α. και της Ρωσίας αλλά και στην αγορά των S-400.

The post Βαίτσης: «Περιφερειακές Εξελίξεις και ο Ρόλος της Ελλάδας» appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα