18χρονος ομολόγησε ότι αυτός έριξε τη φωτοβολίδα!

Ο Γ.Ν. από τα Ανω Λιόσια, που είναι οργανωμένος οπαδός του ΟΣΦΠ, παραδέχτηκε ότι ευθύνεται για τον βαρύτατο τραυματισμό του υπαρχιφύλακα, ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Ενας 18χρονος -παρά την ηλικία του- με παρελθόν στην οπαδική βία και μεταξύ των 424 που είχαν προσαγάγει οι αστυνομικοί ήταν τελικά ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας ενήργησαν μεθοδικά και με ταχύτητα, έτσι λίγες ώρες αφότου αφέθηκε μαζί με τους

υπολοίπους ελεύθερος, ο 18χρονος Ν.Γ. βρέθηκε με χειροπέδες.

Από τη Νάντια Αλεξίου

Ο 18χρονος Γ.Ν. από τα Ανω Λιόσια είναι οργανωμένος οπαδός του ΟΣΦΠ, αλλά ανήκει και στη… φρουρά γνωστού τράπερ, που συχνά παρελαύνει από τις τηλεοράσεις φορώντας τα σκουρόχρωμα γυαλιά του. Ο 18χρονος τον ακολουθεί δηλαδή από κοντά και μαζί με άλλους «παρατρεχάμενους» του τράπερ εκτελεί χρέη σωματοφύλακα, εάν υπάρχει κόντρα ή συμπλοκή με το… ασκέρι άλλου αντίπαλου τράπερ, στο πλαίσιο της διαμάχης που έχουν μεταξύ τους.

Ο 18χρονος ομολόγησε ότι αυτός εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο υπαρχιφύλακα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. «Εκανα μ@@@@@@, πέταξα τη ναυτική φωτοβολίδα. Την είδα, έσκασε στον δρόμο και μετά πήγε στο πόδι του αστυνομικού» περιέγραψε ο 18χρονος Γ.Ν. στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο 18χρονος χούλγικαν στην απολογία του ανέφερε: «Μας είχαν πει ότι θα πάμε να χτυπήσουμε αστυνομικούς στο γήπεδο βόλεϊ. Μας έδωσαν φωτοβολίδες και τα αντικείμενα που πετάγαμε στους αστυνομικούς, όταν στη διάρκεια του αγώνα βγήκαμε από το γήπεδο». Ηταν η στιγμή που οι κάμερες της ΕΡΤ3 εντός του γηπέδου καταγράφουν τη μαζική μετακίνηση οργανωμένων από το «πέταλο» στην έξοδο του κλειστού «Μελίνα Μερκούρη», λίγο προτού αρχίσουν τα σοβαρά επεισόδια με τη διμοιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», στην απολογία του περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα από την έξοδο των χούλιγκαν από το «κλειστό», την επεισοδιακή σύγκρουση με τις δυνάμεις της ΥΑΤ και όσα ακολούθησαν όταν είδε τον αστυνομικό να πέφτει αιμόφυρτος με τη ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό στο οδόστρωμα.

«Τον είδα να γονατίζει, γύρισε πλάτη και κατευθύνθηκε προς τους άλλους αστυνομικούς και έπεσε λίγο πιο πίσω. Εμείς κατευθυνθήκαμε πάλι προς το γήπεδο, στις τουαλέτες, και βγήκαμε πάλι με άλλα ρούχα που φορούσαμε από μέσα» φέρεται ότι εξηγεί για τα πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν στα αποδητήρια του «Μελίνα Μερκούρη» καμένα, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τα στοιχεία.

«Μετά (σ.σ.: τη δολοφονική επίθεση και τον τραυματισμό του υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ) ξαναμπήκαμε στο γήπεδο και μας είπαν να κάψουμε τα ρούχα μας για να μην εντοπιστούμε» συμπληρώνει ο ίδιος. Αστυνομική πηγή αναφέρει στη «δημοκρατία» ότι ο 18χρονος είχε ήδη εκφράσει την ανησυχία του, καθώς αντιλήφθηκε ότι η ναυτική φωτοβολίδα που έφυγε από τα χέρια του έπληξε τον άτυχο αστυνομικό.

Τον 18χρονο Γ.Ν. «έδειξαν» οι οργανωμένοι, με τους οποίους είχε μεταβεί στο κλειστό γήπεδο του βόλεϊ για να επιτεθεί σε αστυνομικές διμοιρίες, στους οποίους είχε «εκμυστηρευτεί» την ανησυχία του για τις εξελίξεις μετά τον τραυματισμό του υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 18χρονος είχε συμμετοχή σε επεισόδια την περασμένη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΝΠΣ και Ολυμπιακού. Επίσης, την ίδια ημέρα φέρεται ότι είναι ο δράστης επίθεσης και ξυλοδαρμού σε βάρος ΑμεΑ έξω από το γήπεδο του Βόλου!

«Ηταν και απαρχή της “βεντέτας” την οποία κήρυξαν στις διμοιρίες οι χούλιγκαν της ομάδας, καθώς θεώρησαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στο Πανθεσσαλικό έκαναν αλόγιστη χρήση χημικών» εξηγούν στη «δημοκρατία» πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Από βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις άλλων οργανωμένων από το τάγμα εφόδου των χούλιγκαν προέκυψαν η παρουσία του στο «πέταλο» του «Μελίνα Μερκούρη» και η συμμετοχή του 18χρονου Γ.Ν. στα επεισόδια.

Δικογραφία

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης και άλλα άτομα, στα οποία πρόκειται να αποδοθούν κατηγορίες για κατά περίπτωση αδικήματα, μεταξύ άλλων περί αθλητικής βίας. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ, ο οποίος έχει έντονη παρουσία σε ομάδες σκληρών οργανωμένων οπαδών και δεν αποκλείεται να βρεθεί και ο ίδιος με χειροπέδες.

Ο 18χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού, κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού, ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες. Ολες οι πράξεις διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου.

«Αν το έκανε αυτός, πάει, κατέστρεψε τη ζωή του»

«Κατέστρεψε τη ζωή του» ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Παναγιώτη, πατέρα του 18χρονου χούλιγκαν του Ολυμπιακού, ο οποίος χθες τα ξημερώματα ενημερώθηκε από τη σύντροφο του γιου του για την εκ νέου προσαγωγή του και στη συνέχεια τη σύλληψή του μετά την ομολογία της πράξης του.

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ (σ.σ.: Σαββάτου προς Κυριακή) στο σπίτι της κοπέλας του. Ηταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη, αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του, που με πήρε και μου είπε να πάω στη ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ηρθαν και κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα. Τίποτα άλλο δεν ξέρω, είναι και ο μικρός μου ο γιος στη ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση» είπε αμέσως μετά την ομολογία και σύλληψη του γιου του.

Ο πατέρας του 18χρονου ανέφερε ότι, αν γνώριζε πως ο γιος του έχει κάνει την πράξη για την οποία κατηγορείται, θα πήγαινε να μιλήσει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή. «Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου, θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να ελαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός, πάει, κατέστρεψε τη ζωή του» είπε ο πατέρας του κατηγορούμενου χούλιγκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
18χρονος,18chronos