Αιματηρές συγκρούσεις για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Αιματηρές συγκρούσεις για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης28.08.2018Ρεπορτάζ

Ακρωτηριάστηκε στο χέρι 32χρονος κατά τη διάρκεια μαχών με τα ΜΑΤ που δίνουν οι κάτοικοι της Κέρκυρας

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνουν τα επεισόδια που σημειώνονται στη Λευκίμμη της Κέρκυρας μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο από τις αρχές Ιουλίου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας που έκανε προχθές το

βράδυ ομάδα κατοίκων έξω από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, μετά την απόρριψη του αιτήματός τους να μπει αντιπροσωπία τριών ατόμων στον χώρο, μια φωτοβολίδα στον ουρανό αποτέλεσε το «casus belli» και μέσα σε μόλις λίγα λεπτά η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Οι πολίτες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες και άλλους αυτοσχέδιους μηχανισμούς, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με τη χρήση χημικών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τραυματίστηκε ένας 32χρονος, όταν ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που κρατούσε εξερράγη ακρωτηριάζοντάς τον στον καρπό.

Ο νεαρός άνδρας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται η έρευνα και η συλλογή στοιχείων από την αστυνομική διεύθυνση του νησιού. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσαγωγές για το περιστατικό, ενώ εξετάζεται το υλικό από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εντόπισε η Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο ενάμιση μήνα η κατάσταση στη Λευκίμμη παραμένει έκρυθμη, με τους κατοίκους να αντιδρούν στη λειτουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή και να ζητούν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων που φυλάσσουν τον χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα