Αίσιο τέλος στην περιπέτεια υγείας του Α/ΓΕΣ

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια υγείας του Α/ΓΕΣ28.01.2019Πρόσωπα

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Τα σχόλια Καμμένου για τις κρίσεις και το κατηγορώ Κικίλια

Με μια περιπέτεια υγείας άρχισε τη θητεία του ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο Γεώργιος Καμπάς. Ηταν 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν σχεδόν τρεις ώρες αφότου το ΚΥΣΕΑ τον είχε επιλέξει στη νέα του

θέση, ο αντιστράτηγος, μέχρι τότε διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, υπέστη ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο. Αμεσα έσπευσε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και φέρεται ότι υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική επέμβαση τοποθέτησης stent (μπαλονάκι). Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Καμπάς, «μετά από μία άνευ ουσίας και σοβαρότητας αδιαθεσία, εξήλθε από το νοσοκομείο και ήδη από σήμερα (χθες) το πρωί έχει αναλάβει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα».

Λόγω της εξέλιξης αυτής με την υγεία του νέου αρχηγού ΓΕΣ, αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για προχθές Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), όπου επρόκειτο να γίνουν οι κρίσεις, οι προαγωγές και οι αποστρατείες των νέων αντιστρατήγων, αντιπτεράρχων, αντιναυάρχων και υποστρατήγων, υποπτεράρχων και υποναυάρχων.

Με ανάρτησή του, εξάλλου, στον λογαριασμό του στο twitter και σχολιάζοντας την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος έγραψε: «Συγχαρητήρια στους νέους Αρχηγούς Επιτελείων. Τεράστια απώλεια για το Στράτευμα ο Αντιστράτηγος Στεφανής έως τώρα Α/ΓΕΣ. Καλή επιτυχία στο έργο αυτών που παραλαμβάνουν και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους φεύγουν. Είμαι περήφανος που υπηρέτησα μαζί σας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός μαζί σας».

Την ίδια ώρα, ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «λίγες ώρες μετά τη ζημιογόνο για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να κάνει κρίσεις ημετέρων στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ο ίδιος, αγνοώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποστρατεύοντας ικανότατα στελέχη, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά και σε μια τόσο κρίσιμη εποχή την έλλειψη σεβασμού προς τις Ενοπλες Δυνάμεις της πατρίδας. Το παρήγορο είναι πως δεν θα ξαναγίνουν κρίσεις με αυτόν στο τιμόνι της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα