Αλληλομαχαιρώματα Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. για τους «αντάρτες»!

Αλληλομαχαιρώματα Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. για τους «αντάρτες»!10.10.2019Άρθρα

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ των κομμάτων για τη «στήριξη» στον Παπαγγελόπουλο. Αντίδραση Σαμαρά με χρονοκαθυστέρηση

Σοβαρά πολιτικά απόνερα άφησε η ψηφοφορία στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

σε προανακριτική επιτροπή, καθώς οι έξι διαρροές που πιθανολογείται ότι προέρχονται κυρίως από το κυβερνών κόμμα καταδεικνύουν σοβαρό ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. τρεις μόλις μήνες μετά την ανάδειξή της στην κυβέρνηση. 

Μάλιστα, το θέμα αυτό έφερε και αλληλοκαρφώματα μεταξύ Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς το ένα κόμμα έδειχνε τους βουλευτές του άλλου για τις διαρροές.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε να απαντήσει με επίσημες ανακοινώσεις στα αρχικά σχόλια κυβερνητικών στελεχών ότι ήταν «μπετόν» η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ., σε αντίθεση με τις έμμεσες παραδοχές που έκαναν με δηλώσεις τους κορυφαίοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον οι έξι διαρροές βουλευτών υπέρ του κ. Παπαγγελόπουλου και κατά της επίσημης γραμμής της κυβέρνησης αφορούν «γαλάζιους» βουλευτές.

Η αρχική προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να στρέψει τα βλέμματα όλων προς την κατεύθυνση του ΚΙΝ.ΑΛ. για τους έξι «απείθαρχους» προκάλεσε την οργή του κόμματος. Μάλιστα, τα πράγματα εκτραχύνθηκαν όταν από τη μεριά του «γαλάζιου» στρατοπέδου διακινούνταν και ονόματα βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ., όπως του Γιώργου Καμίνη και του Μιχάλη

Κατρίνη, επειδή χειροκρότησαν, προφανώς ειρωνικά, την αποστροφή του κ. Παπαγγελόπουλου από το βήμα της Βουλής για τα... σεξουαλικά προσόντα του «Ρασπούτιν».

Και ο Γιώργος

Μάλιστα, στα ονόματα που διακινούνταν για τους βουλευτές που έσπασαν τη γραμμή ήταν και του Γιώργου Παπανδρέου. «Στο τέλος κάποιοι καλοθελητές θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ειρωνικά η Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας στην ανακοίνωση τους «στενούς δεσμούς του (σ.σ.: Δημήτρη Παπαγγελόπουλου) με την καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ.».

«Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους έξι πιο πρόθυμους, γιατί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι» επισήμανε το ΚΙΝ.ΑΛ., αφήνοντας και μια μπηχτή κατά του κ. Μητσοτάκη για τα κενά υπουργικά έδρανα.

Ο Γιώργος Καμίνης, διαψεύδοντας τα σενάρια που τον έφεραν να σπάει την κομματική γραμμή, σημείωσε ότι ψήφισε «σύσσωμη» η Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. και αναφερόμενος στους δεσμούς του κ. Παπαγγελόπουλου με τη Ν.Δ. τόνισε ότι «ο ίδιος άλλωστε αναφέρθηκε εκτενώς χθες σε εξυπηρετήσεις που έχει κάνει κατά κόρον στο παρελθόν, που φτάνουν μέχρι την υπόθεση της Mayo» και κατέληξε ότι «εκτός από τον Ρασπούτιν, έχουμε και επίδοξους “γαλάζιους” Μινχάουζεν στην υπόθεση της Novartis».

Το σκηνικό αυτό αξιοποίησε στο έπακρο ο ΣΥΡΙΖΑ τρολάροντας ουσιαστικά την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Η Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σχετικά με τη Novartis, έκανε λόγο για «αργοπορημένη προσπάθεια» του κ. Μητσοτάκη «να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την φυγομαχία και το συνολικό κυβερνητικό φιάσκο» που «δεν πείθει κανέναν. Απ' ό,τι φαίνεται, ούτε καν τους ίδιους τους βουλευτές του, που του γύρισαν την πλάτη για τη σύσταση της προανακριτικής παρωδίας».

Με καθυστέρηση αρκετών ωρών παρενέβη και ο Αντώνης Σαμαράς για τις αναφορές του κ. Παπαγγελόπουλου αναφορικά με τη μεταξύ τους σχέση αλλά και με τις σχέσεις της κυρίας Ράικου με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε: «Για το παραλήρημά του έχει την πλήρη κατανόησή μου... Αλλα σχεδίαζαν κι αλλιώς τους βγήκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα