Ανασφάλεια παντού! Παταγώδης αποτυχία του Θεοδωρικάκου – Λήστεψαν κατάστημα με πανάκριβα Rolex μία ανάσα από τη Βουλή

Πανικός (κυριολεκτικά) στο κέντρο της Αθήνας! Τέσσερα άτομα που είχαν στήσει καρτέρι μπήκαν με όπλο λίγο μετά τις 10 το πρωί στο κατάστημα της Rolex

Ξέφραγο αμπέλι αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά χθες το κέντρο της Αθήνας με την κινηματογραφική ληστεία που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε κατάστημα με πολυτελή ρολόγια Rolex, το οποίο, μάλιστα, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 400 μέτρων από τη Βουλή.

Οι

τέσσερις ληστές, που είχαν στήσει καρτέρι, έδρασαν ανενόχλητοι. Περίμεναν να βγει κάποιος πελάτης από το κατάστημα στην οδό Κολοκοτρώνη και τότε μπήκαν μέσα οι δύο από αυτούς. Ο τρίτος χτύπησε με όπλο στο κεφάλι τον φύλακα και τον ακινητοποίησε, ενώ ο τέταρτος βρισκόταν έξω από το κατάστημα για να ελέγχει αν θα ειδοποιούνταν η Αστυνομία. Ομως, αστυνομικός πουθενά… Με την απειλή όπλου, ζήτησαν από τους υπαλλήλους του καταστήματος να μην προβάλουν την παραμικρή αντίσταση και να κάνουν ό,τι τους ζητήσουν. Οι δύο ληστές έσπασαν με σφυρί τις γυάλινες βιτρίνες με τα πανάκριβα ρολόγια, αφαιρώντας 23 από αυτά, με την αξία τους να ξεπερνά τα 500.000 ευρώ. Η καλά οργανωμένη ληστεία διήρκεσε μόλις ενάμισι λεπτό. Επειτα, επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν. Αρχικά έστριψαν προς την οδό Σταδίου, πέρασαν την πλατεία Συντάγματος και χάθηκαν στα γύρω στενά.

Οι τέσσερις δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες. Μέσα στο κατάστημα βρέθηκε το σφυρί με το οποίο έσπασαν τις βιτρίνες με τα ρολόγια και το οποίο εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα ή βιολογικό υλικό. Ολες οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος αλλά και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Με βάση τις μαρτυρίες υπαλλήλων του καταστήματος, οι δράστες είναι Ελληνες.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως πρόκειται για καλά οργανωμένη συμμορία. Υπενθυμίζεται πως ανάλογη ληστεία με λεία πολλά Rolex είχε σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια σε άλλο κοσμηματοπωλείο στο Κολωνάκι. Σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να έχουν σχέση με τους λεγόμενους «Ροζ πάνθηρες», Σέρβους ληστές κοσμηματοπωλείων με δράση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην πλατεία Καρύτση, στην οδό Κολοκοτρώνη και σε παράπλευρους δρόμους, προκειμένου να βρουν τη διαδρομή που ακολούθησαν για να φτάσουν στο κατάστημα της Rolex αλλά και τον τρόπο διαφυγής τους. Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε γίνει στόχος ληστών και πριν από έναν χρόνο.

Πάντως, εκτιμάται πως τα κλοπιμαία είναι δύσκολο να διατεθούν στην αγορά, καθώς όλα τα Rolex έχουν σειριακό αριθμό και θα αποκαλυφθεί ότι είναι προϊόντα ληστείας, αν προσπαθήσουν να τα πουλήσουν σε εμπόρους. Οπως δήλωσε ο έμπορος επωνύμων ρολογιών Μάνος Καρτσωνάκης, η αντιπροσωπία «έχει μια βάση δεδομένων με όλους τους σειριακούς αριθμούς των ρολογιών, τι μοντέλο είναι, τι χρονολογίας. Γνωρίζει αν έχει κάποιο θέμα, κάποιο πρόβλημα και άρα αν είναι κλεμμένο…

Keywords
Τυχαία Θέματα