Αντιπεριβαλλοντική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έμεινε μετεξεταστέα στην πολιτική για τη δασοπυρόσβεση και στην προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου. Οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών της Ελλάδας δεν έχουν σταματήσει στιγμή να καταγγέλλουν έλλειψη μέσων, προσωπικού και σχεδίου για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι το σχόλιο ενός νέου ανθρώπου, που πάλεψε μαζί με γείτονες και συγγενείς να σώσει το σπίτι του και μίλησε για την ανύπαρκτη συνδρομή του κράτους στον προσωπικό αγώνα του: «Ο Θεός το προστάτεψε

το σπίτι μου. […] Δεν υπάρχει κανένας Μητσοτάκης, υπάρχει μόνο ο εαυτός μας και κανένας άλλος». Αυτή η αίσθηση είναι πλέον κοινή στις πυρόπληκτες περιοχές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του μόνο συσκέπτονται… Ουδεμία πράξη ουσίας έχουν κάνει μέχρι τώρα για το θέμα των ημερών.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει αστοχήσει μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με το σήμερα, αλλά και η διαχείριση του… παρελθόντος που έχει κάνει αποδεικνύεται λίαν προβληματική. Οι τόποι που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2021 παραμένουν ως έχουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν απομακρυνθεί καν οι κορμοί των καμένων δέντρων. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τα τηλεοπτικά σόου που έδινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας Σταύρο Μπένο, κατά τη διάρκεια των οποίων ο πρώτος συνέχαιρε τον δεύτερο για το… έργο του. Την πλημμύρα των λόγων και των υποσχέσεων για την πολύπαθη βόρεια Εύβοια ακολούθησε η ξηρασία των έργων.

Επίσης, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που νομίζει ότι περιβαλλοντική πολιτική είναι η απαγόρευση των πλαστικών καλαμακίων του… φραπέ και των αναψυκτικών, δεν έχει να παρουσιάσει έργο στον τομέα των αναδασώσεων και στη νομική θωράκιση των δασικών περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές και έπειτα, περιέργως, μετετράπησαν σε «δάση» ανεμογεννητριών, που ξεφυτρώνουν πάντοτε πάνω στα καμένα.

Οι Ελληνες πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει οι ίδιοι να θωρακίσουν την πατρίδα από απειλές όπως οι δασικές πυρκαγιές. Η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στο πλευρό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα