Αποκάλυψη! Τον αρχιδιάκονο του Πατριάρχη έδιωξε ο Ερντογάν

Ένοχη σιωπή από το υπουργείο Εξωτερικών, που δεν ζητά εξηγήσεις

Το ανατολίτικο παζάρι, που έχει στήσει μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας ο Ταγίπ Ερντογάν, άγγιξε και τον στενό πυρήνα του Πατριαρχείου, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο «σουλτάνος» έδειξε την πόρτα της εξόδου από την Κωνσταντινούπολη στον αρχιδιάκονο του Πατριάρχη.

Η εκδίωξη του αρχιδιακόνου, που εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται παροπλισμένος στην Αθήνα,

ισούται με προσπάθεια λειτουργικού «αποκεφαλισμού» του Πατριαρχείου, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε ρόλο-κλειδί, λειτουργούσε ως άτυπος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ενώ συντόνιζε και όλες τις οργανωτικές ανάγκες του Πατριαρχείου. Η εκδίωξή του, λοιπόν, από την Κωνσταντινούπολη αποτελεί ευθεία πρόκληση προς την Αθήνα, αλλά και μία ακόμα προσπάθεια ωμού εκβιασμού του Πατριαρχείου, σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να διατυμπανίζει πως ο λύκος της Αγκυρας έχει μετατραπεί σε… αρνάκι.

Τα πράγματα γίνονται όμως ακόμα πιο περίπλοκα αν αναλογιστεί κάποιος πως η συγκεκριμένη επιθετική πράξη του Ταγίπ Ερντογάν έμεινε αναπάντητη από την Αθήνα. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει πλήρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα εντός του Πατριαρχείου, όμως, για λόγους που παραμένουν άγνωστοι, αποσιωπά το γεγονός και αρνείται να «σηκώσει» το θέμα, ζητώντας εξηγήσεις. Η σιωπή αυτή μοιάζει… ένοχη, όπως ένοχη μοιάζει και η συνολική στρατηγική της κυβέρνησης, που έχει αποφασίσει να διαφυλάξει με κάθε κόστος και κάθε τρόπο το δήθεν καλό κλίμα της Διακήρυξης των Αθηνών. Το βασικό, όμως, ερώτημα που προκύπτει, γνωρίζοντας τη λογική της Τουρκίας, είναι κατά πόσο θα επιχειρήσει να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα το ζήτημα της επιστροφής του αρχιδιακόνου.

Κοινώς, αν θα θέσει ζήτημα επιστροφής του στην Κωνσταντινούπολη με αντάλλαγμα ελευθερία κίνησης στους ψευδομουφτήδες της Θράκης ή σε άλλες εθνικιστικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή με τις ευλογίες του «σουλτάνου». Αξίζει να σημειωθεί πως οι τουρκικές Αρχές σχεδίασαν την αποπομπή του αρχιδιακόνου, αποφασίζοντας να μην ανανεώσουν την άδεια παραμονής του στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα