Αποστολάκης: Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τον ήρωα Τουλίτση

Αποστολάκης: Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τον ήρωα Τουλίτση12.04.2019Πρόσωπα

Με μια συγκινητική ομιλία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης...

...πραγματοποίησε χθες τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αναστάσιου Τουλίτση (φωτό) στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Λουκίσια Ανθηδώνας Χαλκίδας. Επεσε ηρωικά για την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων ως κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού, που συνετρίβη πριν από περίπου δύο χρόνια στην Κίναρο. Στο ίδιο ελικόπτερο επέβαιναν

και έχασαν τη ζωή τους οι Κωνσταντίνος Πανανάς και Ελευθέριος Ευαγγέλου.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε αυτή την εκδήλωση μνήμης, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αντιναυάρχου Αναστάσιου Τουλίτση. Είναι ημέρα συγκίνησης για όλους μας που βρισκόμαστε εδώ για να αποδώσουμε τη δέουσα τιμή και τον προσήκοντα σεβασμό στον ήρωα που έπεσε εν ώρα καθήκοντος» είπε ο κ. Αποστολάκης, έχοντας δίπλα του τον Α/ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον Α/ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη. Παρών ήταν και ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Αναφερόμενος στους τρεις πεσόντες αξιωματικούς, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε: «Εμειναν συνεπείς στους όρκους που έδωσαν. Εδειξαν τι σημαίνει να υπηρετείς την πατρίδα μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός σου. Η υπέρτατη θυσία τους αποτελεί και ένα υπέρτατο μήνυμα. Ενα μήνυμα ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις φέρουν εις πέρας το έργο τους με υψηλή εθνική συνείδηση και αυταπάρνηση».

Καταλήγοντας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης απευθύνθηκε στην οικογένεια του Αναστάσιου Τουλίτση λέγοντας: «Αντιλαμβάνομαι ότι η απουσία του δεν αναπληρώνεται, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σας βεβαιώνω όμως ότι ο ελληνικός λαός, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ τον Τάσο και την αυτοθυσία του, όπως και όλους τους άλλους ήρωες που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα