Αττική: Σε ανοιχτή γραμμή οι δήμοι με την Περιφέρεια

Αττική: Σε ανοιχτή γραμμή οι δήμοι με την Περιφέρεια 21.06.2019Πρόσωπα

Mόνιμο συμβούλιο διαβούλευσης μεταξύ της Περιφέρειας και των 66 δήμων της Αττικής ανακοίνωσε ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης

Το συμβούλιο διαβούλευσης θα συνεδριάζει ανά δίμηνο και θα έχει ως βασική αποστολή του τη στενότερη και συστηματική συνεργασία του Α' και Β' Βαθμού Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμποδίζουν την ταχύτερη υλοποίηση έργων στην Αττική.

Ο κ. Πατούλης ζήτησε την ισότιμη συνεργασία των δήμων και της Περιφέρειας

προκειμένου να επιτευχθεί η αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης γνωριμίας με νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες δημάρχους της Αττικής, και τους παρέδωσε το πρόγραμμά του, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι προτεραιότητες για την Αττική.

«Η πολιτική ταυτότητα του κάθε δημάρχου δεν θα αποτελέσει κριτήριο για τη συνεργασία μας» τόνισε ο κ. Πατούλης. Ο νέος περιφερειάρχης είπε ότι τα σημαντικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η Πολιτική Προστασία καθώς και η διευθέτηση και οριοθέτηση των ρεμάτων.

Να σημειωθεί ότι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης είχε ενημερώσει εγκαίρως τον κ. Πατούλη ότι δεν θα μπορεί να παραβρεθεί, καθώς είχε συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Το επόμενο ραντεβού με τους δημάρχους της Αττικής αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Ιουλίου, στο πλαίσιο ειδικής θεματικής που θα αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα