Εύσημα Κυριάκου και στον μοιραίο Καραμανλή των Τεμπών

Τα εύσημα και στον Κώστα Αχ. Καραμανλή απένειμε εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Ε65, μέρος του οποίου δόθηκε χθες στην κυκλοφορία.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε «όσους έβαλαν το λιθαράκι τους, όλες τις ηγεσίες του υπουργείου Υποδομών, τις υπηρεσίες υπουργείου και την κατασκευάστρια εταιρία που παραδίδει ένα κομμάτι έργου πριν από τη συμβατική ημερομηνία παράδοσης». Με τον τρόπο αυτό αναφέρθηκε χωρίς να τον κατονομάσει στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Και

μπορεί ο πρωθυπουργός να απέφυγε να αναφέρει ευθέως το όνομα του πρώην υπουργού Μεταφορών -βαρύνεται με το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, αλλά ο ίδιος και η κυβέρνηση συνεχίζουν να τον καλύπτουν- για να αποφύγει τους συνειρμούς, δεν έκανε το ίδιο όμως ο νυν υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Αναφέρθηκε ονομαστικά στον Κ. Αχ. Καραμανλή αλλά και σε άλλους δύο πρώην υπουργούς, τον Χρήστο Σπίρτζη, που κι αυτός ελέγχεται για τη σύμβαση 717, και τον Γιώργο Σουφλιά.

«Οφείλω να ευχαριστήσω αυτές τις κυβερνήσεις για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του οδικού άξονα. Ιδιαίτερα τους υπουργούς Γιώργο Σουφλιά, Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του Ε65

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν έναν ενιαίο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο μήκους 136 χλμ., που συνδέει τη Λαμία με την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα, έχουν πλέον οι πολίτες. Χθες, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παραδόθηκαν στην κυκλοφορία από την ΤΕΡΝΑ τα τμήματα του Ε65 Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα (συνολικά 42,5 χλμ.). Παράλληλα κατασκευάζονται τα τελευταία 46 χλμ. του αυτοκινητόδρομου από τον ανισόπεδο κόμβο Καλαμπάκας μέχρι την Εγνατία Οδό.

«Επιτυγχάνονται ταχύτερες και οικονομικότερες μετακινήσεις. Η διαδρομή ΑθήναΤρίκαλα μειώνεται στις 3 ώρες και η διαδρομή Αθήνα – Καρδίτσα στις 2 ώρες και 35 λεπτά» υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. «Παραδίδεται στην κυκλοφορία το νότιο τμήμα ολόκληρο και σημαντικό μέρος του βόρειου τμήματος. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιταχύνουμε και την παράδοση του βόρειου τμήματος. Ελπίζουμε του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέρμα του» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.

Ο δρόμος σε όλο το μήκος του θα διαθέτει δύο λωρίδες + ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας. Στους σταθμούς διοδίων Σοφάδων και Τρικάλων προστίθεται και ο μετωπικός Λιανοκλαδίου, με το κόστος για τα Ι.Χ. να διαμορφώνεται στα 8,2 ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 έχει συνολικό μήκος 182,1 χλμ. και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,397 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα