Εκ των έσω (καλή λύση) για το τιμόνι της Εθνικής

Εκ των έσω (καλή λύση) για το τιμόνι της Εθνικής18.07.2018Πρόσωπα

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ο Παύλος Μυλωνάς

Ο Παύλος Μυλωνάς (φωτό) είναι ο εκλεκτός του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας.

Πρόκειται για άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά την Εθνική Τράπεζα, καθώς έχει διατελέσει αναπληρωτής

διευθύνων σύμβουλος από τον Ιούνιο του 2014, ενώ από τις αρχές Μαΐου και την αποχώρηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου.

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το ΤΧΣ κατέληξε σχεδόν παμψηφεί στην υποστήριξη της υποψηφιότητας Μυλωνά, την οποία θα εισηγηθεί ο εκπρόσωπος του Ταμείου στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, που θα συγκληθεί πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων στις 26 Ιουλίου. Η υιοθέτηση της πρότασης του ΤΧΣ, βασικού μετόχου της Εθνικής με ποσοστό άνω του 40%, από τη διοίκηση της τράπεζας και τη γενική συνέλευση των μετόχων θεωρείται πλέον τυπική διαδικασία. Πριν από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, πάντως, ο έτερος υποψήφιος Νίκος Καραμούζης ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου.

Οπως ανέφερε στο μήνυμά του ο νυν πρόεδρος της Eurobank και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, «τελευταία γίνονται έντονες συζητήσεις για το ενδιαφέρον μου για την εξαιρετικά τιμητική θέση του διευθύνοντος συμβούλου της NBG και επειδή αντιμετώπισα στην πορεία των συζητήσεων πρωτόγνωρες καταστάσεις, δηλώνω ότι έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα