Ελεύθερο πουλί ξανά ο Ακης!

Ελεύθερο πουλί ξανά ο Ακης!03.07.2018Πρόσωπα

Δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής (για λόγους υγείας) έως τη συζήτηση της αναίρεσης στον Αρ. Πάγο

Οκτώ μήνες μετά την καταδίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου σε κάθειρξη 19 ετών για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών και την επιστροφή του στη φυλακή, χθες η Δικαιοσύνη αποφάσισε την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας. Ηταν μια απόφαση που έκανε τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη να δηλώνει στο άκουσμά της «απογειωμένη».

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Ακη Τσοχατζόπουλου μέχρι τη συζήτηση της αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του. Ετσι, η πόρτα της φυλακής για τον πρώην υπουργό αναμένεται να ανοίξει σήμερα, στην καρδιά του καλοκαιριού, φέρνοντας μοιραία στη μνήμη φωτογραφικά καρέ, που ελήφθησαν έναν χρόνο νωρίτερα, με τον Ακη Τσοχατζόπουλο να… δροσίζεται σε πισίνα στο Χαλάνδρι. Και τότε είχε αποφυλακιστεί λόγω σοβαρού προβλήματος με την καρδιά του.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν παρέστη χθες στο δικαστήριο για να υποστηρίξει την αίτησή του, καθώς το τελευταίο διάστημα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Του έχει τοποθετηθεί απινιδωτής βηματοδότης, μετά το τριπλό μπαϊπάς στο οποίο έχει υποβληθεί, λένε οι δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι συμπληρώνουν ότι πάσχει πλέον από μεγάλη καρδιακή ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να έχει λιποθυμικά σοκ και να κινδυνεύει από εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, δυσκολεύτηκε να πιστέψει ότι είναι θέμα ωρών η αποφυλάκισή του, ενώ η Βίκυ Σταμάτη έσπευσε πρώτη να του πει τα νέα δηλώνοντας «απογειωμένη» αλλά και «δικαιωμένη». «Το συναίσθημα είναι μοναδικό για το παιδί. Αυτό μόνο μπορώ να σας πω» ανέφερε η Βίκυ Σταμάτη έξω από το νοσοκομείο κρατουμένων της φυλακής, ενώ ο συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Νικολάου, αφού χαρακτήρισε «κρυστάλλινη» τη δικαστική απόφαση, περιέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις του λέγοντας: «Μας αγκάλιασε, μας φίλησε. Δεν το πίστευε…» Ο εκ των συνηγόρων του Ακη Τσοχατζόπουλου Ιωάννης Παγορόπουλος έκανε λόγο για «πρωτοφανή γενναιότητα» των δικαστών, οι οποίοι, όπως είπε, έδειξαν το σθένος τους και κατάλαβαν τη σοβαρότητα της κατάστασης του εντολέα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα