Εθνικά επικίνδυνα παιχνίδια με τη Θράκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη ότι είναι ενεργούμενα της Αγκυρας και δηλώνει ότι έχει ενημερώσει με σχετικό δελτίο της ΕΥΠ τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του ότι στο ίδιο δελτίο της ΕΥΠ

γινόταν αναφορά σε υποψήφιο της Ν.Δ. που χαρακτηριζόταν «στρατευμένος στα σχέδια της Αγκυρας και του τουρκικού προξενείου».

Στο ζήτημα έχει αναφερθεί αρκετές φορές η εφημερίδα μας. Αλλωστε, η «δημοκρατία» αποκάλυψε ότι ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη Μουσταφά Κατραντζή μιλούσε σε συνέντευξή του για «Τούρκους Δυτικοθρακιώτες» μόλις δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το θέμα, όμως, δεν είναι ποιο κόμμα έχει τα περισσότερα ενεργούμενα της Αγκυρας -κάτι που δείχνει τον ξεπεσμό των κομμάτων εξουσίας στην πατρίδα μας-, αλλά πώς μπορούν δύο παρατάξεις να βάλουν στο προεκλογικό παιχνίδι τη Θράκη! Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα είναι αχαρακτήριστη και δείχνει πόσο αδίστακτοι μπορούν να γίνουν ορισμένοι πολιτικοί όταν επιδιώκουν πάση θυσία την απόκτηση ή τη διατήρηση της εξουσίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτή την υπόθεση μιλούν όταν πρέπει να σιωπήσουν και σιωπούν όταν οφείλουν να μιλήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεφεύγει από την προσοχή μας το βασικό στην άσκηση πολιτικής, που δεν είναι άλλο από την έμπρακτη στήριξη των λόγων. Η «δημοκρατία», αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, έγραψε ότι «οποιαδήποτε σοβαρή κυβέρνηση, αν διαπίστωνε ότι διπλωμάτης ξένης -και, δη, εχθρικής, όπως είναι η Τουρκία- χώρας παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική και προσπαθεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, θα τον έστελνε από εκεί που ήρθε άμεσα».

Γιατί, λοιπόν, οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν στηρίζουν με έργα όσα λένε; Γιατί δεν ομονοούν σε μια πολιτική για τη Θράκη, η οποία θα έχει ως ένα από τα χαρακτηριστικά της τη διακοπή της δυνατότητας των Τούρκων να παρεμβαίνουν στην περιοχή μέσω του προξενείου;

Ιδού ένα ερώτημα που χρήζει απαντήσεως.

Keywords
Τυχαία Θέματα