ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 27/05/2020

➥ Το οξυγόνο της εθνικής επιβίωσης, πέρα από τη βούληση να επιβιώσουμε και το αναγκαίο θάρρος, είναι το τεχνολογικό προβάδισμα.

➥ Η βυζαντινή αυτοκρατορία οφείλει αρκετούς αιώνες από την ιστορία της στο υγρό πυρ, το οποίο έκαψε ουκ ολίγους από τους Άραβες που πολιόρκησαν τη Βασιλεύουσα και τους Ρως (πρόγονοι των Ρώσων) όποτε συγκρούονταν με το αυτοκρατορικό μας ναυτικό.

➥ Η Πόλη έπεσε, μεταξύ άλλων, επειδή οι Οθωμανοί είχαν αποκτήσει τεχνολογικό προβάδισμα. Η γιγαντιαία μπομπάρδα τους γκρέμιζε τα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως και η αυτοκρατορία, που κάποτε πρωτοπορούσε στη στρατιωτική

τεχνολογία, υπέστη το μοιραίο.

➥ Ενα από τα βασικά κατηγορητήρια που πρέπει να απαγγελθούν στη μεταπολιτευτική άρχουσα πολιτική τάξη είναι οι δεκαετίες που χάθηκαν στον τεχνολογικό αγώνα δρόμου με τους Τούρκους.

➥ Αυτήν τη στιγμή ένα σημαντικό ποσοστό των στρατιωτικών μικροτσίπ, των αναλωσίμων, των ανταλλακτικών και των οπλικών συστημάτων που χρειάζεται η γειτονική χώρα το παράγει η ίδια.

➥ Η Ελλάδα, εγκλωβισμένη στη θανάσιμη αγκαλιά της ευρωπαϊκής (βλ. γερμανικής) γραφειοκρατίας, προσπαθεί να βρίσκει κάνα παραθυράκι, πού και πού, μπας και σώσει κάνα ναυπηγείο ή την αφήσουν οι… ευρωδικαστές να χρηματοδοτεί την αμυντική βιομηχανία της.

➥ Οι διαχειριστές της πολιτικής εξουσίας, αντί να οπλίσουν την πατρίδα μέχρι εκεί που δεν παίρνει, διαφημίζουν τις δηλώσεις που κάνουν οι Αμερικανοί πρεσβευτές όποτε θέλουν να μας… δουλέψουν.

➥ «Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ» λένε κάθε τόσο και η ημεδαπή τιποτοκρατία ευφραίνεται και καθησυχάζεται, μέχρι να οδηγηθεί η πατρίδα στον πάγκο του χασάπη.

➥ Τίποτε πιο άχρηστο από μια υπόσχεση ξένου ή ντόπιου και τίποτε πιο υπολογίσιμο από τα όπλα, το χρήμα και τους ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν και τα δύο για την πατρίδα τους.

➥ Και κάτι επιπλέον: οι Τούρκοι μπορεί να κινούνται και να προκαλούν στον Εβρο, όμως είναι πολύ πιθανόν να χτυπήσουν πρώτα σε νησί – εκεί ακριβώς που έχουν διευκολυνθεί να κάνουν τη βρομοδουλειά τους από τους πολιτικούς που καλοδέχονται τους ισλαμιστές εποίκους.
π

Keywords
Τυχαία Θέματα