ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 06/04/2021

➤ Υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη: Ποτέ μην υποτιμάς ένα κακόγουστο ανέκδοτο. Oλοι γνωρίζουμε πού καταλήγουν κάτι τέτοια, αλλά μέχρι να… καταλήξουν, αφήνουν πίσω τους συντρίμμια.

➤ Τα κακόγουστα ανέκδοτα που τα μαθαίνουν όλοι και τις εξουσίες πλήττουν (συχνότερα τους λαούς που ανέχονται τέτοιες εξουσίες) και την ώρα του χάνει όποιος ασχολείται με τέτοια υποπροϊόντα της πολιτικής ιστορίας.

➤ Πάντως, στην Ελλάδα, όποτε «παίζει» το μικρό, χαϊδευτικό όνομα Μένιος στην πολιτική, δεν απέχει πολύ ο καιρός

που ακούγεται μέγα κανόνι.

➤ Επί πασοκάρας, γνησίας, μπρούτας και μπερμπάντικης, ο Μένιος ήταν ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας, ο οποίος είχε μαγκώσει ένα δίφραγκο (2.000.000 ντάλαρας) από τον Κοσκωτά, του τσακώσαν τα γκαφρά αι Διωκτικαί Αρχαί και έπεσε ο Αντρέας, ο ασίκης, ο καραμπουζουκλής.

➤ Τώρα, επί χνουδάτης, τριζάτης, Τίνκερμπελ στάιλ φιλελεμπουριάς του Κούλη, Μένιος είναι ο Μένανδρος Φουρθιώτης – και ιδού η πρώτη σύνδεση με την ιδέα και το μοτίβο της ξεκαρδιστικής κωμωδίας.

➤ Ο αρχαίος Μένανδρος (342 π.Χ. – 291 π.Χ.) είναι ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του ρεύματος της Νέας Κωμωδίας.

➤ Ο ΜΕνανδρος Φουρθιώτης εκπροσωπεί τον νεοελληνικό τραγέλαφο της χνουδάτης, τριζάτης, Τίνκερμπελ στάιλ φιλελεμπουριάς του Κούλη.

➤ Το πρώτο που μάθαμε για τούτη τη λεβεντουριά, τον καμαρωτό ντερβίση με τα αγρίως φορολογημένα ελληνικά (από τις 10 λέξεις, του λείπουν 11 για να είναι σωστή η φράση και οι 12 είναι λάθος), είναι ότι τον φυλάγαμε 45 μάστοροι της ΕΛ.ΑΣ. κι 60 μαθητάδες.

➤ Η ΕΛ.ΑΣ. στην αρχή το διέψευδε ότι φυλούσαν τούτο τον λεβέντη πολλοί αστυνομικοί, μετά τους απέσυρε κι έπειτα το δέχτηκε ότι τον φύλαγαν να μη μας τον φάει λάχανο η τρομοκρατία.

➤ Και κάτι μας λέει ότι το πρώτο που μάθαμε για τις σχέσεις του Μένιου Νο 2 με τη χνουδάτη, τριζάτη, Τίνκερμπελ στάιλ φιλελεμπουριά του Κούλη είναι το… αθωότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα