Καμπάνες εκλογών από ΑΝ.ΕΛ.

Καμπάνες εκλογών από ΑΝ.ΕΛ.19.09.2018Πρόσωπα

Επιμένουν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση αν έρθει στη Βουλή το deal των Πρεσπών. Διαφωνίες Ζουράρι - Παπαχριστόπουλου

Καμπανάκια» πρόωρων εκλογών βαράνε από τους ΑΝ.ΕΛ. για το Σκοπιανό, μια και φαίνεται ότι οι «γείτονες» ετοιμάζονται να επισπεύσουν τις διαδικασίες, εάν περάσει το «ναι» στις 30 Σεπτεμβρίου. Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να

οδηγηθούμε στο τέλος του χρόνου στις κάλπες.

Την ίδια ώρα μια δήλωση-βόμβα έκανε ο τομεάρχης της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, καλώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια για τις συντάξεις (όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία» χθες) γιατί -όπως ισχυρίστηκε- η χώρα θα βρεθεί εκτός αγορών! Η γκάφα του Βρούτση έδωσε πάσα στον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε τη Ν.Δ. για υποκριτική στάση...

Οι ΑΝ.ΕΛ. επιμένουν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση πριν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή προς έγκριση. Επικρατεί, ωστόσο, αναταραχή τους κόλπους του συγκυβερνώντος κόμματος, καθώς αρκετά στελέχη δεν δείχνουν να συμφωνούν με τη διακηρυγμένη πρόθεση του Πάνου Καμμένου προκειμένου να αποφευχθεί η έγκριση της συμφωνίας στο Κοινοβούλιο.

«Οι ΑΝ.ΕΛ. θα ρίξουν την κυβέρνηση πριν ο Αλέξης Τσίπρας φέρει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ο Κώστας Κατσίκης, κινούμενος απόλυτα στη γραμμή του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Ο βουλευτής Αττικής εξέφρασε παράλληλα τον έντονο προβληματισμό του για δημοσκόπηση κυριακάτικης φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία οι ΑΝ.ΕΛ. δεν υπερβαίνουν το 0,6%.
Αλλοι βουλευτές, ωστόσο, όχι μόνο δεν συμφωνούν αλλά έχουν αρχίσει να αισθάνονται ξένα σώματα στο κόμμα, όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος εδώ και καιρό δηλώνει ότι στηρίζει τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ο κ. Παπαχριστόπουλος παραδέχθηκε ότι η διαφοροποίησή του αποτελεί κεντρική διαφωνία, με τον ίδιο να αισθάνεται άβολα. «Δεν σας κρύβω ότι εξαιτίας του θέματος αυτού κάπου αισθάνομαι λίγο έξω. Αισθάνομαι λίγο “παγωμένα”, κάπου έχω “παγώσει”» είπε και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε.

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι και η βόρεια Ελλάδα έχει να κερδίσει από τη συμφωνία και η FYROM και η Σερβία». Διευκρίνισε παράλληλα όσον αφορά όσα λέγονται ότι τα έχει βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως δεν έχει μιλήσει ποτέ με κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν κάνει συμφωνίες στο παρασκήνιο.

Αντίθετος με την προαναγγελία του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν έλθει στη Βουλή προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει και ο Κώστας Ζουράρις, διευκρινίζοντας πως, παρότι διαφωνεί με τη συμφωνία, δεν συντρέχει λόγος να αποσυρθούν οι ΑΝ.ΕΛ. από τη συγκυβέρνηση. «Επειδή το θέμα των Σκοπίων είναι ιδρυτικό και ιδρυματικό για τους ΑΝ.ΕΛ., φυσικά και θα καταψηφίσουν τη συμφωνία στη Βουλή όταν και αν έρθει» σημείωσε ο κ. Ζουράρις, προσθέτοντας ωστόσο ότι «από τη στιγμή που υπάρχει η πλειοψηφία να ψηφιστεί, δεν υπάρχει λόγος να άρει την εμπιστοσύνη του ο κ. Καμμένος προς την κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα