Κόλπα και του ΓΑΠ στη Φώφη. Προσπαθεί να της αρπάξει το ΠΑΣΟΚ

Κόλπα και του ΓΑΠ στη Φώφη. Προσπαθεί να της αρπάξει το ΠΑΣΟΚ22.08.2019Πρόσωπα

Το στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ αμφισβητεί το ΚΙΝ.ΑΛ. και ζητεί να ισχύσουν τα μητρώα μελών από το 2004

Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει «παρών» στην επόμενη μέρα του ΚΙΝ.ΑΛ. (ή του ΠΑΣΟΚ,

καθώς υπάρχει ρεύμα επιστροφής στην ιστορική ονομασία), ανακατεύοντας την τράπουλα και προκαλώντας νέους μεγάλους πονοκεφάλους στη Φώφη Γεννηματά.

Η τελευταία, σαν να μην της έφταναν ο Νίκος Ανδρουλάκης και όλοι οι άλλοι που την αμφισβητούν ανοιχτά, θα έχει να κάνει, όπως όλα δείχνουν, και με τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο ΓΑΠ επέλεξε να χτυπήσει διά... χειρός Σωκράτη Ξυνίδη, αμφισβητώντας ουσιαστικά το ίδιο το ΚΙΝ.ΑΛ. συνολικά ως κομματική και πολιτική οντότητα, ζητώντας να ισχύσουν τα μητρώα μελών από το 2004. Από τότε, δηλαδή, που ο ίδιος πήρε το «δαχτυλίδι» από τον Σημίτη και έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι κακές γλώσσες, βέβαια, λένε ότι προήχθη στην ηγεσία με τη συμβολή του τότε Αμερικανού πρέσβη Τόμας Μίλερ, ο οποίος, βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη θα συντριβεί από τον Κώστα Καραμανλή και πιθανόν να εξαφανιζόταν πολιτικά, τον πίεζε να παραδώσει το κόμμα στον Παπανδρέου για να μικρύνει το μέγεθος της ήττας. 

Ο κύριος Ξυνίδης σε άρθρο του στο TheCaller.gr ζήτησε ανοιχτές, πιστοποιημένες, διαδικτυακές διαδικασίες και πλειοψηφίες που θα αναδείξουν τα σωστά και θα κατακρίνουν τα λάθη του παρελθόντος.

Ο πρώην υπουργός και νυν στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του ΓΑΠ, αφού καταγγέλλει απαξιωμένες πολιτικές διαδικασίες και «φολκλορικές συναθροίσεις ανθρώπων κοινής καταγωγής», αντί πολιτικών διεργασιών που δημιουργούν πολιτική, ζητά διαδικτυακές διαδικασίες με δυνατότητα συμμετοχής στην πολιτική διεργασία για όσους έχουν υπάρξει εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΠΑΣΟΚ ή του Κινήματος Αλλαγής από το 2004 μέχρι σήμερα και έχουν γνωστοποιήσει στα μητρώα την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.

Διαβεβαιώνει, εξάλλου ότι υπάρχει το απαραίτητο επιστημονικό δυναμικό, προτείνοντας ως επικεφαλής της ομάδας για τα μητρώα τη Μαρία Καρακλιούμη. Υποστηρίζει ακόμη, εξαπολύοντας «φαρμακερές» μπηχτές στην ηγετική ομάδα της κυρίας Γεννηματά, ότι μια τέτοια πολιτική πρωτοβουλία θα υποκαθιστούσε την ανύπαρκτη συλλογική πολιτική λειτουργία των τελευταίων ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα