Με άγριο ξυλοδαρμό υποδέχτηκαν τον 19χρονο Αλβανό στο κελί του

Με άγριο ξυλοδαρμό υποδέχτηκαν τον 19χρονο Αλβανό στο κελί του12.12.2018Αστυνομικά

«Πήρε το ελάχιστο που του αξίζει» λέει ένας συγκρατούμενός του

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε προχθές, στις Φυλακές Αυλώνα, ο 19χρονος Αλβανός Αλέξανδρος Λ., που κατηγορείται -μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη Μανώλη Κ.- για τον θάνατο της 21χρονης Ελένης στη Ρόδο. Ο νεαρός δέχθηκε κλοτσιές και γροθιές από ομάδα κρατουμένων, οι οποίοι μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, φέρεται ότι τον βίασαν, κάτι που ωστόσο αργά χθες το βράδυ διέψευσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το όλο σκηνικό βιντεοσκοπήθηκε από κινητά -που υποτίθεται ότι απαγορεύονται στους φυλακισμένους-, ενώ δύο βίντεο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου σε χρόνο μηδέν! Σε αυτά φαίνεται ο φοβισμένος νεαρός Αλβανός ενώ προσπαθεί να προφυλαχτεί πεσμένος στο κρεβάτι του και εκλιπαρώντας την ομάδα συγκρατουμένων του, οι οποίοι εισέβαλαν στο κελί του παραβιάζοντας τρεις πόρτες.

Μετά το περιστατικό, ο 19χρονος κατήγγειλε στους σωφρονιστικούς φύλακες ότι, εκτός από τον ξυλοδαρμό, κακοποιήθηκε και σεξουαλικά από τους συγκρατουμένους του. «Φώναζαν, έβριζαν και με χτυπούσαν. Κάποια στιγμή άκουσα έναν από αυτούς να λέει ''βγάλτε του το παντελόνι''! Λιποθύμησα από την πίεση και τα χτυπήματα. Οταν ξύπνησα, ήμουν σε άλλον χώρο, χωρίς παντελόνι και εσώρουχο» είπε στη συνέχεια ο Αλβανός στους άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Καπανδριτίου. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου κατήγγειλε βιασμό. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι σε εξέταση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι όντως είχε βιαστεί. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως ο κρατούμενος υπεβλήθη «μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού».

Στο μεταξύ, κρατούμενος που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού στις Φυλακές Αυλώνα παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι συγκρατούμενοί του κρατούσαν μαχαίρια. «Κανένας υπάλληλος, ούτε Θεός δεν μπορούσε να προστατέψει αυτόν τον άνθρωπο απέναντι σε επτά άτομα με επτά μαχαίρια. Ο άνθρωπος αυτός πήρε το ελάχιστο που του αξίζει. Και εγώ είμαι ληστής και θα ξαναπάω στην τράπεζα για ληστεία. Δεν έχω σκοτώσει».

Την ίδια ώρα, εξετάζεται σοβαρά επώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 21χρονος Ροδίτης και ο 19χρονος Αλβανός είχαν επιβιβάσει και στο παρελθόν άλλες κοπέλες στο λευκό βαν.

----

Καταδικάζει η οικογένεια

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στη συμπεριφορά κρατουμένων που ξυλοκόπησαν τον 19χρονο Αλβανό εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής υπέρ των συγγενών της φοιτήτριας.

«Δηλώνουμε ευθέως ότι αυτή η εγκληματική συμπεριφορά τους εις βάρος του δολοφόνου, στα πλαίσια απενοχοποιήσεώς τους για τις δικές τους αντικοινωνικές παραβατικές συμπεριφορές, δεν εκφράζει ούτε την οικογένεια του θύματος, την οποία εκπροσωπούμε, ούτε εμάς τους ίδιους ως δικηγόρους και ανθρώπους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας. Οπως είπε, την ενοχή και την τιμωρία των κρατουμένων θα καθορίσουν μόνο οι Ελληνες δικαστές και χαρακτήρισε απαράδεκτο το ότι σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα επικρατεί ο «νόμος του Λιντς» ή αλλιώς το λιντσάρισμα που κυριάρχησε στις «απαίδευτες, απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες».

----

Διπλή έρευνα διέταξε το υπ. Δικαιοσύνης

Διπλή έρευνα τόσο σε ποινικό όσο και σε πειθαρχικό επίπεδο πυροδότησε ο… νόμος της φυλακής με τον οποίο «υποδέχτηκαν» κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος Αυλώνα τον 19χρονο κατηγορούμενο για τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του. Μόλις έγινε γνωστός ο ξυλοδαρμός του νεαρού κρατουμένου, τον οποίο μάλιστα οι δράστες κατέγραψαν με κινητό τηλέφωνο, το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση του συμβάντος. Στο πλαίσιο αυτό, στις Φυλακές Αυλώνα μετέβη χθες κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου, ενώ παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος, που άφησαν να εξελιχθεί ο ξυλοδαρμός χωρίς να προσπαθήσουν να τον αποτρέψουν.

Τα ζητήματα που ερευνούν οι αρμόδιες Αρχές είναι πώς οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν απέκτησαν πρόσβαση στο κελί του 19χρονου, πώς καταγράφηκε το επίμαχο βίντεο και πού βρίσκονταν οι σωφρονιστικοί την ώρα της επίθεσης. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο προφυλακισθείς 19χρονος εισήχθη τη Δευτέρα με εντολή εισαγγελέα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Μάλιστα, ύστερα από σαφείς εντολές του υπουργείου, τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα δέχθηκε τη βίαιη επίθεση από τους άλλους κρατουμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα