Μέντιουμ της ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίαζε εγκλήματα!

Μέντιουμ της ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίαζε εγκλήματα! 22.11.2017ΆρθραΠρόσωπα

Βιβλίο για την Ελληνίδα μένταλιστ Ελένη Κικίδου, που εν έτει 1953 «είδε» τον δράκο της Βουλιαγμένης

Από την
Ντόνια Κανιτσάκη

The Mentalist» στην Ελληνική Αστυνομία του 1953! Μπορεί στη γνωστή αμερικανική σειρά η αστυνομία της Καλιφόρνιας να χρησιμοποιούσε πνευματιστή για την εξιχνίαση των εγκλημάτων, όμως στην πραγματικότητα η Ελληνική Αστυνομία είχε ήδη πρωτοτυπήσει στη δεκαετία του ’50, ζητώντας βοήθεια από διαισθητικό για να εξιχνιάσει ένα ειδεχθές έγκλημα.

Η Ελένη Κικίδου ήταν η διαισθητικός

που το 1953 βοήθησε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράκο της Βουλιαγμένης. Ακολούθησαν πολλές, μη καταγεγραμμένες, όμως, εξιχνιάσεις. Η επόμενη καταγεγραμμένη εξιχνίαση έγινε το 1957, όταν η Ελένη Κικίδου χρησιμοποιήθηκε σε ένα «ροζ» έγκλημα.

Ο εραστής

Σε αυτό ένας σιδηροδρομικός δολοφονήθηκε από τον εραστή του. Θύτης και θύμα είχαν οικογένειες. Η διαδρομή της Ελένης Κικίδου, που αρχίζει το 1920, όταν σε ηλικία περίπου τεσσάρων ετών βοήθησε τους συγχωριανούς της σε ένα χωριό της Εύβοιας να βρουν ένα αγοράκι που είχε χαθεί, ξεδιπλώνεται στο βιβλίο που έγραψε η δημοσιογράφος - συγγραφέας Στελίνα Μαργαριτίδου, το οποίο έχει τίτλο «Ελένη Κικίδου: Η Διαισθητικός που άφησε εποχή - Η τελευταία μαθήτρια του Αγγελου Τανάγρα».

Η κυρία Μαργαριτίδου γνωρίστηκε με τη διαισθητικό στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν της είχε πάρει συνέντευξη. Για τη συγγραφή του βιβλίου χρησιμοποίησε το προσωπικό αρχείο της Ελένης Κικίδου, η οποία πέθανε το 2006, όμως έκανε και μεγάλη έρευνα, αφού ανέτρεξε σε πηγές και αρχεία της εποχής.

«Η γνωριμία μου μαζί της με έφερε σε επαφή με έναν άγνωστο και διαφορετικό για μένα κόσμο. Για να γράψω το βιβλίο, έπρεπε να ισορροπήσω ανάμεσα στην προσωπική σχέση που αναπτύξαμε αλλά και στην έρευνα που έκανα» λέει στη «δημοκρατία» η κυρία Μαργαριτίδου.
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί αύριο στις 8.30 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο Αρχέτυπο (Χρ. Σμύρνης 8), στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα