Μυτιλήνη: Στόχος βανδάλων έγινε ο γιγάντιος μεταλλικός σταυρός

Μυτιλήνη: Στόχος βανδάλων έγινε ο γιγάντιος μεταλλικός σταυρός12.03.2020Άρθρα

Στόχος βανδάλων έγινε ο γιγάντιος μεταλλικός σταυρός που...

... είχε τοποθετηθεί πριν από έναν χρόνο στην περιοχή Απελλή της Μυτιλήνης. Οπως διακρίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το stonisi.gr, οι άγνωστοι δράστες έγραψαν με κόκκινη μπογιά πάνω στον σταυρό τη λέξη «υποκρισία» στα ελληνικά, ενώ την ίδια λέξη έγραψαν και

με λατινικούς χαρακτήρες στη σημαία που κοσμεί την τσιμεντένια βάση, ενώ σε άλλο σημείο έγραψαν «CICADA» που παραπέμπει στην αγγλική λέξη «τζιτζίκι»!

Ο βανδαλισμός προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς οι κάτοικοι κάνουν κάθε βράδυ περιπολίες στην περιοχή. «Μας προκαλεί εντύπωση που έγινε αυτή η επίθεση, αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε βράδυ περιπολούν και παρακολουθούν το σημείο συγκεκριμένα άτομα με βάρδιες» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

Η τοποθέτηση του ιερού συμβόλου της Ορθοδοξίας στις 3 Μαρτίου του περασμένου έτους ήταν επεισοδιακή, καθώς τότε η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 36 συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνταν ότι έστησαν χωρίς άδεια τον νέο σταυρό στη θέση του παλιού που είχαν γκρεμίσει άγνωστοι μερικούς μήνες πριν.

Εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία και είχε οριστεί τακτική δικάσιμος με τις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιου κτήματος, των αυθαίρετων κατασκευών και της απείθειας, ενώ είχαν κατασχεθεί και δύο γερανοφόρα οχήματα που είχαν χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση της κατασκευής.

Λίγες μέρες μετά το επεισόδιο οι κάτοικοι του νησιού της Λέσβου, θέλοντας να δώσουν μια ηχηρή απάντηση σε κάθε κατεύθυνση, είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ψάλλοντας το «Τη Υπερμάχω» στην τελετή του αγιασμού του σταυρού και του εικονοστασίου που στήθηκε με πρωτοβουλία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα