Νέα πρόσωπα, πολλές προκλήσεις

Το νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης, που προέκυψε έπειτα από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα κινηθεί σε εντελώς διαφορετικό πολιτικό τοπίο, αλλά καλείται να ανταποκριθεί σε γνώριμα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Οι αλλαγές των προσώπων που έγιναν θεωρείται ότι κινούνται σε θετική κατεύθυνση. Γενικά, σε διάφορα δημόσια λειτουργήματα πολιτικού ενδιαφέροντος δεν κρίνεται σωστό να «πιστώνονται» σε συγκεκριμένα πρόσωπα θέσεις ευθύνης,

μια και εύκολα μπορεί να ξεφύγει μια κατάσταση από τον έλεγχο και η εξουσία να θεωρηθεί δεδομένη και… τσιφλίκι του «μεγάλου ονόματος».

Η αποστολή του υπουργικού συμβουλίου ουδέποτε ήταν εύκολη, ούτε θα μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η νέα κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει μια σειρά από περιστάσεις, όπως εκείνες που δοκίμασαν την πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έτη 2019-2023.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει ξεπεραστεί, ο… καλπασμός των τιμών της ενέργειας έχει επιβραδυνθεί και το κόστος στα είδη πρώτης ανάγκης παγκοσμίως δείχνει να ελέγχεται – κάτι που αναπόφευκτα θα γίνει και στην Ελλάδα. Μόνο ο πόλεμος στην Ουκρανία εξελίσσεται ακόμα με σφοδρότητα και διάφορες διακυμάνσεις, ενώ το πέρας του δεν διακρίνεται στον κοντινό ορίζοντα.

Συνεπώς, το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει ακόμα λιγότερες δικαιολογίες για τυχόν αμέλειες ή καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος που έθεσε υπ’ όψιν του λαού η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκες επείγουσες, αλλά και απαιτήσεις ανάλογες με το ποσοστό που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν μεγάλες μάζες ανθρώπων που φτωχοποιούνται μέρα με τη μέρα. Ο τουρισμός φέτος δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα και τα έσοδα των ιδιωτών -κατά συνέπεια και τα κρατικά- θα μειωθούν. Η Τουρκία παραμένει διεκδικητική και απειλητική, όπως πάντα, και η λαθρομετανάστευση αποτελεί πάγιο πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Επιπλέον, τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία χρήζουν τεράστιων βελτιώσεων.

Κοντολογίς, τα νέα πρόσωπα, αλλά και τα πεπειραμένα μέλη της κυβέρνησης θα δοκιμαστούν σ’ έναν δύσκολο πολιτικό στίβο μάχης…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέα πρόσωπα,πολλές προκλήσεις