Νέο μπλόκο σε Μπόμπολα στην Κύπρο - Αυτή τη φορά για έργα που αφορούν διαχείριση απορριμμάτων

Νέο μπλόκο σε Μπόμπολα στην Κύπρο - Αυτή τη φορά για έργα που αφορούν διαχείριση απορριμμάτων11.05.2018Επιχειρήσεις

Η δικαστική υπόθεση για όσα συνέβησαν με τις συμβάσεις διαχείρισης απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα εξακολουθεί να ταλανίζει τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Χθες έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Πάφου, έπειτα από ομόφωνη απόφασή του, κατέφυγε στην Επιτροπή Αποκλεισμού Οικονομικών Φορέων από Διαδικασίες Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων. Υπέβαλε αίτημα, με βάση τη νομοθεσία,

για επιβολή οριζόντιου αποκλεισμού των εταιριών HELECTOR CYPRUS LTD, ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., ΤΟΜΗ ΑΤΕ και οποιουδήποτε προσώπου σχετίζεται με αυτές. Η ακρόαση έχει οριστεί για τις 31 Μαΐου.

Οπως μετέδωσε χθες η ιστοσελίδα Sigmalive, το συμβούλιο θεωρεί πως «παρά την άρνηση της εταιρίας στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, πρόσωπα τα οποία κατείχαν διευθυντικό ρόλο και εξουσία λήψης αποφάσεων στην εταιρία ομολόγησαν ενοχή για αδικήματα που υποδηλώνουν διαφθορά (δεκασμός, κατάρτιση και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων για δικαιολόγηση μιζών κ.λπ.) και καταδικάστηκαν. Ομολογία ενοχής υπήρξε κι από πρόσωπα που συμμετείχαν παθητικά σε δωροδοκία. Επίσης, πρόσωπα που δεν είχαν περιληφθεί στο κατηγορητήριο, τα οποία διετέλεσαν διευθυντές της εταιρίας, προέβησαν σε σχετικές παραδοχές διά των καταθέσεών τους».

Σε άλλο σημείο, μάλιστα, επισημαίνεται: «Πρόσωπο το οποίο είχε διατελέσει διευθυντής της εταιρίας και, σύμφωνα με τις παραδοχές που έγιναν, είχε εμπλοκή στα γεγονότα της υπόθεσης αυτής ώστε να διώκεται από την ελληνική Δικαιοσύνη (σ.σ.: εννοεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ. Λεωνίδα Μπόμπολα), εξακολουθεί μέχρι σήμερα να κατέχει διοικητική θέση στη μητρική εταιρία, που είναι και μέτοχος της κυπριακής εταιρίας, και στον όμιλο.

Οι ίδιοι λόγοι, μεταξύ άλλων, είχαν αναγκάσει το συμβούλιο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, να τερματίσει τη σύμβαση που διατηρούσε με την HELECTOR CYPRUS LTD για τα Πράσινα Σημεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα