Νίπτουν τας χείρας τους για τον τζιχαντιστή στον Έβρο

Νίπτουν τας χείρας τους για τον τζιχαντιστή στον Έβρο13.11.2019Ρεπορτάζ

Να αναλάβει άμεσα δράση ο ΟΗΕ ζητεί η Τουρκία, την ώρα που ο Ερντογάν σφυρίζει αδιάφορα για τον Αμερικανό

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται το θρίλερ στον Εβρο με τον Αμερικανό υπήκοο αραβικής καταγωγής (σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης), ο οποίος φέρεται ότι είναι τζιχαντιστής και η Τουρκία επιθυμεί να τον στείλει στην Ελλάδα.

Ο

άντρας πέρασε τη νύχτα στην ελληνοτουρκική μεθόριο, στη «νεκρή ζώνη» δηλαδή Ελλάδας και Τουρκίας. Μάλιστα, διπλωματικές πηγές από τη γειτονική χώρα ζητούν να παρέμβει ο ΟΗΕ προκειμένου να βρεθεί μια λύση

Ο συνταξιούχος πρέσβης Μουράτ Μπιλχάν, μιλώντας χθες σε τουρκικά ΜΜΕ, τόνισε ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν δέχεται τον συγκεκριμένο πολίτη αυτός παραμένει νόμιμα στη ζώνη ασφαλείας.

Επίσης, πρόσθεσε: «ο ΟΗΕ πρέπει να βρει λύση στο πρόβλημα γιατί πρόκειται για ανιθαγενή. Αποστολή του οργανισμού πρέπει να βρεθεί στο σημείο ξεμπλοκάροντας τη διαδικασία».

Την υπόθεση σχολίασε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ώστε να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν έχει μείνει ή όχι στη “νεκρή ζώνη” ούτε αν τον έχουν πάρει ή όχι» απάντησε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφερθεί πως στα σχέδια της Τουρκίας είναι να επαναπατρίσει περίπου 2.500 τζιχαντιστές, η πλειονότητα των οποίων θα απελαθεί σε χώρες της Ε.Ε., μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber, προσθέτοντας ότι σήμερα 813 τζιχαντιστές βρίσκονται σε 12 κέντρα απελάσεως της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως όλα άρχισαν το πρωί της Δευτέρας, όταν οι Τούρκοι αστυνομικοί ζήτησαν από τις ελληνικές μεθοριακές Αρχές να επιτρέψουν να εισέλθει στην Ελλάδα Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι τη σύλληψή του γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία.

Οι τουρκικές Αρχές τον άφησαν να περάσει έξω από την Τουρκία από το φυλάκιο Παζάρκουλε και μόνος του τότε αυτός προχώρησε προς το ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές.

Εκεί τον περίμεναν οι ελληνικές Αρχές, που δεν τον δέχθηκαν στο έδαφός τους και του σφράγισαν το διαβατήριο, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα