Ντροπή! Μετέτρεψε σε ρινγκ το Κοινοβούλιο

Σκηνές ροκ, με τον ανεξάρτητο, προερχόμενο από τους «Σπαρτιάτες», Κ. Φλώρο να γρονθοκοπά τον βουλευτή της Ελλ. Λύσης Β. Γραμμένο

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν στη Βουλή, με τον ανεξάρτητο, προερχόμενο από τους «Σπαρτιάτες», Κωνσταντίνο Φλώρο, να επιτίθεται στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, να τον γρονθοκοπά και να τον ρίχνει κάτω, έξω ακριβώς από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Η

ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες πυροδοτήθηκε από την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου, Ευστάθιος. Σύμφωνα με τον δράστη της επίθεσης Κωνσταντίνο Φλώρο, όλα ξεκίνησαν όταν ο Βασίλης Γραμμένος εξύβρισε την οικογένειά του. Οι δυο άντρες εκτός μικροφώνου αντήλλαξαν βαριές κουβέντες εντός της αιθούσης της Ολομέλειας, με τον επιτιθέμενο να βγαίνει έξαλλος από την Ολομέλεια και να του επιτίθεται. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή του Κυριάκου Βελόπουλου πιάνοντάς τον από τον λαιμό, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο πάτωμα.

Βουλευτές από όλα τα κόμματα ακούγοντας τις φωνές έτρεξαν έξω από την Ολομέλεια. Τον σήκωσαν μαζί με τη φρουρά και τον μετέφεραν κατευθείαν στο ιατρείο για τις πρώτες βοήθειες. «Είδα έναν βουλευτή πεσμένο στο πάτωμα και κάποιοι να προσπαθούν να τον σηκώσουν. Στη μύτη του το σημάδι του χτυπήματος μπορώ να πω ότι είχε παραμορφωθεί, είχε αλλάξει χρώμα η μύτη του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο «γαλάζιος» Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος ήταν ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του σοβαρότατου επεισοδίου.

Κατά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, ο βουλευτής μίλησε υβριστικά για τη μητέρα του, ισχυρισμούς τους οποίους απορρίπτει κατηγορηματικά η πλευρά της Ελληνικής Λύσης, κάνοντας λόγο για ψέματα. Οσο για τον ανεξάρτητο βουλευτή, αρνήθηκε ότι γρονθοκόπησε τον συνάδελφό του στην Ελληνική Λύση, καθώς με δήλωσή του στο Mega υποστήριξε πως «τον έπιασα από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γρονθοκοπήματα ούτε τίποτα άλλο από όσα έχουν ειπωθεί – δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ούτως ή άλλως με οποιονδήποτε τρόπο ιατροδικαστικής έρευνας ή οτιδήποτε αν εγώ γρονθοκόπησα κανέναν. Αν κάποιος έχει σημάδια από όλο αυτό, ίσως είμαι εγώ στον λαιμό μου, που έχω και κάποιες γραντζουνιές. Από τον γιακά, σαν κεφαλοκλείδωμα, και τον έριξα κάτω» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο τελευταίος οδηγήθηκε αμέσως στο φρουραρχείο και από εκεί, συνοδεία της φρουράς της Βουλής, στη ΓΑΔΑ, καθώς είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της επίθεσης σε βουλευτή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Οσο για τον Βασίλη Γραμμένο, μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα ρινικών οστών, αλλά και διάστρεμμα. Σημειωτέον πως το άγριο επεισόδιο στη Βουλή προκάλεσε την παρέμβαση του Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Φλώρου συνοδεία της φρουράς, μίλησε για «κτηνώδη συμπεριφορά» και ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του από κάθε εργασία του Κοινοβουλίου για 15 ημέρες -που προβλέπεται ως η αυστηρότερη ποινή-, αν και, όπως αναγνώρισε, πρόκειται για ποινή «χάδι».

Συγγνώμη

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε συγγνώμη για το επεισόδιο και ξεκαθάρισε πως πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Σημειωτέον πως το πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, έπειτα από μήνυση του πατέρα τού Κωνσταντίνου Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμηση που κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2023.

Σε δηλώσεις του στον Alpha, ο Ευστάθιος Φλώρος, πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης, ισχυρίστηκε πως η μήνυση αφορά έναν «χυδαίο πόλεμο» που δέχθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του από τον Κυριάκο Βελόπουλο, και συγκεκριμένα από τρολ του διαδικτύου που ενεργούσαν κατ’ εντολή του, προχωρώντας σε δημοσιεύματα με στόχο τη «δολοφονία χαρακτήρων» αντιπάλων του προέδρου της Ελληνικής Λύσης. Τους ισχυρισμούς αυτούς διαψεύδει κατηγορηματικά το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, με τον πρόεδρο εξάλλου να ζητεί ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να οδηγηθούν στον φυσικό δικαστή και να αποδειχθεί η αλήθεια.

Δήλωση του θύματος στη «δημοκρατία»: Η επίθεση που δέχτηκα ήταν πισώπλατη

Ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος, θύμα της επίθεσης μέσα στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση αποκλειστικά στη «δημοκρατία»: Οφείλω να δώσω μία απάντηση στις αθλιότητες και στα ψεύδη που ακούγονται αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν εντός και εκτός της Ολομέλειας του ελληνικού Κοινοβουλίου. Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για τις άρσεις ασυλίας και κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης Κώστα Χήτα έγινα αποδέκτης απειλών, ύβρεων και χειρονομιών από τον βουλευτή Κ. Φλώρο. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που αποχώρησα από την αίθουσα, καθώς δεν ήθελα να οξύνω τα πνεύματα, την ώρα μάλιστα που θα ξεκινούσε η ψηφοφορία.

Η επίθεση που δέχτηκα ήταν πισώπλατη, αμέσως μετά την έξοδό μου, και τα χτυπήματα περιγράφονται με ακρίβεια στην ιατρική γνωμάτευση. Πλέον, φυσικά αρκετών αυτοπτών μαρτύρων που ήταν μπροστά στην επίθεση που δέχτηκα. Σας μεταφέρω ακριβώς ό,τι συνέβη, το οποίο μπορεί εύκολα να διασταυρωθεί τόσο από το υπάρχουν οπτικό υλικό, αλλά και από τις μαρτυρίες βουλευτών, πολιτικού προσωπικού και αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά στην επίθεση. Φυσικά, και από την ιατρική γνωμάτευση αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων.

Θα μπορούσα πολύ εύκολα να απαντήσω με βία στην άνανδρη επίθεση που δέχτηκα. Δεν το έκανα για έναν και μόνον λόγο: Επειδή σεβάστηκα τους χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες που με εμπιστεύτηκαν και με έστειλαν στο Κοινοβούλιο για να υπερασπίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις το συμφέρον τους και την πατρίδα. Οχι για να κάνω επίδειξη δύναμης για το “εγώ” μου. Είμαι 30 χρόνια μάχιμος δημοσιογράφος, με δημόσιο λόγο. Ουδέποτε έχω προκαλέσει, ουδέποτε έχω χυδαιολογήσει, ουδέποτε έχω εξυβρίσει “όσια και ιερά”. Δεν μου το επιτρέπουν ο χαρακτήρας μου, η παιδεία μου, η ιδιότητά μου ως τρίτεκνος πατέρας».

Ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα

Τις πρωτοφανείς σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη Βουλή με το άγριο επεισόδιο ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Βασίλη Γραμμένο καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Αμέσως μετά όσα συνέβησαν, τα κόμματα παρενέβησαν στην Ολομέλεια, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Θάνο Πλεύρη να δηλώνει πως ενώνει τη φωνή του με τον Κώστα Τασούλα και την αποβολή που επέβαλε στον ανεξάρτητο βουλευτή, μιλώντας για άθλιο περιστατικό.

«Καταδικάζουμε το πρωτοφανές απαράδεκτο χυδαίο περιστατικό εντός του Κοινοβουλίου. Δεν αρμόζουν στο πολίτευμά μας τέτοιες συμπεριφορές», ανέφερε την ίδια ώρα ο Διονύσης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Μάντζος καταδίκασε απερίφραστα τις πράξεις βίας στο Κοινοβούλιο και κάθε πράξη βίας που αναπτύσσεται κατά μείζονα λόγο στον ναό της δημοκρατίας. «Ο φασισμός και η Ακροδεξιά δεν αντιμετωπίζονται με νομικά τερτίπια, αλλά ο ελληνικός λαός θα τον στείλει εκεί που πρέπει» ανέφερε ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ.

Το περιστατικό καταδίκασε και ο Κυριάκος Βελόπουλος, του οποίου ο βουλευτής δέχτηκε την επίθεση, αναφέροντας από το βήμα πως είναι αδιανόητο «πολιτικά μειράκια να συμπεριφέρονται με βία και ως προβατόσχημοι λύκοι». «Καταδικάζουμε το βίαιο αυτό γεγονός που έλαβε χώρα στο Κοινοβούλιο και γι’ αυτό φωνάζουμε πως αυτά είναι τα επίχειρα της συγκεκριμένης παιδείας που έχουμε σήμερα στα σχολεία μας» ανέφερε από την πλευρά του ο Δημήτρης Νατσιός, ενώ ο Βασίλης Στίγκας μίλησε κι εκείνος για τραγικό και απαράδεκτο περιστατικό, καταδικάζοντας, εκ μέρους και της Κ.Ο. του, τη βία από όπου και εάν προέρχεται.

Αμεσα τα ανακλαστικά του προεδρείου της Βουλής

Αμεσα υπήρξαν τα ανακλαστικά του προεδρείου της Βουλής, ύστερα από το άγριο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε έξω ακριβώς από την αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς ο δράστης της επίθεσης Κωνσταντίνος Φλώρος οδηγήθηκε άμεσα στο Αυτόφωρο, ενώ του επιβλήθηκε και η σκληρότερη των ποινών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς αποβλήθηκε από τη Βουλή για 15 ημέρες.

Οπως ανέφερε από βήματος της Ολομέλειας ο Κώστας Τασούλας, «όταν φτιάχναμε τον κανονισμό της Βουλής, νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους», σημειώνοντας επίσης ότι αυτή τη στιγμή «το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφου είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του Σώματος». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σώματος, αυτή η ποινή «είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνεχεία, προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς».

Εις βάρος του Κωνσταντίνου Φλώρου ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, το οποίο δύναται να οδηγήσει σε έως δεκαετή ποινή κάθειρξης. Αυτό σημαίνει πως οδηγείται κατευθείαν στη Δικαιοσύνη, καθώς δεν χρειάζεται να μεσολαβήσει η άρση της βουλευτικής του ασυλίας μέσω σχετικής απόφασης της Ολομέλειας. Σε περίπτωση που η δίωξη αφορούσε πλημμέλημα, θα έπρεπε να υπάρξει σχετικό εισαγγελικό αίτημα ώστε να αρθεί η ασυλία του, με τη διαδικασία να είναι, αν μη τι άλλο, περισσότερο χρονοβόρα.

Τι αναφέρεται στην ιατρική γνωμάτευση του 251 ΓΝΑ

Η ιατρική γνωμάτευση του βουλευτή έγινε λίγο μετά το συμβάν στο 251 ΓΝΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες, ως γενική περιγραφή αναφέρει κάκωση αριστερής ακρωμιοκλειδικής, κάκωση δεξιάς πηχεοκαρπικής και κάκωση ρινός. Λεπτομερέστερα, στη διάγνωση γίνεται λόγος για κάταγμα ρινικών οστών, διάστρεμμα και διάταση ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής και άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός και των ρινικών κόλπων.

Ως περιγραφή του συμβάντος, δε, αναγράφεται αναφερόμενη σωματική κάκωση με άμεση πλήξη γροθιάς επί της ρινός και μετά πτώση επί του αριστερού ώμου. Σε κάθε περίπτωση η ιατρική αναφορά επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα του περιστατικού. Και όσα αναφέρονται σε αυτή θα αποτελέσουν στοιχεία για τη δικαστική συνέχεια που θα ακολουθήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντροπή Μετέτρεψε, Κοινοβούλιο,ntropi metetrepse, koinovoulio