Ο Nτόριαν ισοπέδωσε τις Μπαχάμες

Ο Nτόριαν ισοπέδωσε τις Μπαχάμες03.09.2019Ειδήσεις

Τρομερές καταστροφές προκάλεσε ο τυφώνας. Τουλάχιστον 13.000 σπίτια έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα του -κατηγορίας 5- τυφώνα Ντόριαν από τις Μπαχάμες, του ισχυρότερου στην Ιστορία τυφώνα που έχει πλήξει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Καραϊβικής, ο οποίος άφησε πίσω του ένα επτάχρονο αγοράκι νεκρό, χιλιάδες σπίτια διαλυμένα και προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές.

Ο πρωθυπουργός Χάμπερτ Μίνις έκανε λόγο για καταστροφές «χωρίς προηγούμενο» στα νησιά Αμπάκος, τα οποία βρέθηκαν

στο «μάτι του κυκλώνα», ο οποίος έφερνε μαζί του θυελλώδεις ανέμους -που έπνεαν με ταχύτητα σχεδόν 300 χλμ. την ώρα- και καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες παρέσυραν τα πάντα.

«Είμαστε αντιμέτωποι με έναν κυκλώνα που δεν έχουμε δει στην ιστορία της χώρας μας. Είναι η πιο οδυνηρή ημέρα της ζωής μου» ανέφερε χαρακτηριστικά, με δάκρυα στα μάτια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ερυθρού Σταυρού, τουλάχιστον 13.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά ή έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. «Δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα αυτού που συνέβη.

Όμως, ο κυκλώνας Ντόριαν είχε ένα καταστροφικό πέρασμα» δήλωσε ο Σουν Μπιούλο, επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων έκτακτων καταστάσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Στη Φλόριντα

Ο Ντόριαν, αφού κατέστρεψε τα πάντα περνώντας από τις Μπαχάμες, τώρα απειλεί τις ανατολικές ακτές της Φλόριντα, όπου εδώ και δύο ημέρες οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε μαζικές εκκενώσεις περιοχών.

Ο τυφώνας φτάνοντας στις αμερικανικές ακτές εξασθένησε ελαφρώς, με αποτέλεσμα το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων να τον υποβαθμίσει σε κατηγορία 4. Παρ' όλα αυτά, ο Ντόριαν παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Οι Αρχές έχουν εκδώσει αυστηρές προειδοποιήσεις για τις περισσότερες περιοχές όπου αναμένεται να χτυπήσει τις προσεχείς ώρες, έχουν διακόψει τη λειτουργία λιμανιών στο Μαϊάμι, στο Παλμ Μπιτς και το Φορτ Πιρς, ενώ έχει κλείσει και το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι.

Εκτός όμως από τη Φλόριντα, οι Αρχές έχουν εκκενώσει και πολλές περιοχές στις ακτές των Πολιτειών Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα, όπου κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Ειδικά στη Νότια Καρολίνα ο κυβερνήτης έδωσε εντολή για την υποχρεωτική εκκένωση της ακτής της Πολιτείας, ένα μέτρο που επηρεάζει σχεδόν 800.000 κατοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα