Ο Κ. Καραμανλής στη Θράκη με εθνική αποστολή

Ο Κ. Καραμανλής στη Θράκη με εθνική αποστολή05.05.2018Πρόσωπα

Ο πρώην πρωθυπουργός με την επίσκεψη αυτή θέλει να ενισχύσει τη Ν.Δ., ώστε να εκλέξει βουλευτές σε Ξάνθη και Ροδόπη

Ο Εβρος ήταν ο πρώτος σταθμός της τριήμερης περιοδείας στη Θράκη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, σε μια συμβολική κίνηση με ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση στο εσωτερικό και το εξωτερικό, επισκέφτηκε χθες αργά

το απόγευμα το στρατιωτικό φυλάκιο της σιδηροδρομικής γέφυρας Πυθίου, που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία.

Ο κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον βουλευτή της Ν.Δ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, βρέθηκε στο Διδυμότειχο και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Παρασκευά Πατσουρίδη, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Βενετίδη και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πυθίου Χάρη Θεοχαρίδη. Επίσης βρέθηκε χθες το πρωί στο δάσος Διαδιάς - Λευκίμης, το οποίο αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο, και είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του φορέα διαχείρισής του. Κατά την παρουσία του στο Διδυμότειχο επισκέφτηκε το Βυζαντινό Μουσείο, ενώ μετέβη και στο Σουφλί.



Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε ακόμη το χωριό Ισαάκιο, απ’ όπου κατάγεται ο κ. Δημοσχάκης, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Πύθιο για να δει από κοντά τη σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει Ελλάδα με Τουρκία, τον γαλλικό σταθμό του ΟΣΕ και τον πύργο του χωριού.

Διαχρονικό ενδιαφέρον

Σήμερα ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στη Ροδόπη και αύριο θα μεταβεί στον νομό Ξάνθης. Στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του, ο κ. Καραμανλής είναι φιλοξενούμενος του πρώην υπουργού και φίλου του Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο πατρικό του οποίου στην Ξυλαγανή Ροδόπης πρόκειται να διαμείνει. Να σημειώσουμε ότι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή για τη Θράκη είναι διαχρονικό, καθώς επί πρωθυπουργίας του εδραιώθηκε η πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας στην περιοχή, κατασκευάστηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής της Εγνατίας Οδού και οι κάθετοι άξονές της, ενώ με την πολιτική των αγωγών αναδείχθηκε η Θράκη ως διεθνής ενεργειακός δίαυλος.

Πέραν του εθνικού ενδιαφέροντος η επίσκεψη Καραμανλή στέλνει ακόμη ένα μήνυμα, καθώς είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τον εθνικό στόχο της Ν.Δ., ώστε να εκλέξει βουλευτές στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα