Ο Κασσελάκης πουλάει θαύματα

Κατέπληξε τους συνομιλητές του στην Αρχιεπισκοπή, Αμερικής όταν εκμυστηρεύθηκε: «Με βάφτισε ο άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι»

Αίσθηση προκάλεσε στη σεβάσμια Ιεραρχία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής η θεοσέβεια του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επισκέφτηκε τη δεύτερη πατρίδα του με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, κατέπληξε τους συνομιλητές του, όταν εκμυστηρεύτηκε: «Με βάφτισε ο άγιος Τσαλίκης

με τον πατέρα Κύριλλο και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο άγιος Τσαλίκης είπε τότε στους γονείς μου: “Αυτός είτε παπάς θα γίνει είτε πολύ σπουδαίος”»!

Μπορεί για την ώρα να μην έχει καταφέρει να γίνει ακόμα τίποτε από τα δύο, ωστόσο επαληθεύει την αποκάλυψη του πατέρα του, ο οποίος είχε δηλώσει ότι στην πόρτα του δωματίου του ο νεαρός Στέφανος είχε αναρτήσει τη σύσταση «Μην ενοχλείτε τον πρωθυπουργό»! Η ευκολία, πάντως, με την οποία ο κ. Κασσελάκης δεν διστάζει να μιλήσει για προσωπικά του θαύματα, προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους, είναι χαρακτηριστική. Σύμφωνα με παριστάμενους, με συγκίνηση τον άκουγε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος λίγη ώρα μετά στον λογαριασμό του στο Χ έγραψε: «Με χαρά υποδέχτηκα στην Αρχιεπισκοπή μας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, ένα παιδί της Ομογένειας, που σέβεται και εκτιμά τον ρόλο της Εκκλησίας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας».

Στήριξη

Στο επίκεντρο της συνάντησης Κασσελάκη – Αρχιεπίσκοπου, που έγινε -κατά πληροφορίες- σε αμοιβαία ευπροσήγορο κλίμα, τέθηκαν τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας της Ομογένειας και του ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ενώ ο σεβασμιότατος εξέφρασε τη χαρά του που ένας ομογενής ανέλαβε μια τόσο σημαντική θέση στο ελληνικό κράτος.

Είχε προηγηθεί η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας πριν από την εθνική παρέλαση της Πέμπτης Λεωφόρου, στον Μανχάταν. Ο Στέφανος Κασσελάκης διάβασε το «Πιστεύω» στα αγγλικά και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στα ελληνικά. Στη δοξολογία, εκτός από τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι -ως συνήθως- σκόρπισαν ενθουσιασμό στους Ομογενείς, μετείχαν οι βουλευτές Φίλιππος Φόρτωμας, Νίνα Κασιμάτη, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Μιλένα Αποστολάκη και η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αικατερίνη Νασίκα. Στη συνέχεια ο Σ. Κασσελάκης συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με οικονομικούς και επενδυτικούς φορείς, συναντήθηκε με την ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και παρευρέθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΠΑ.

Ακολούθησε η συνάντηση με τη διοικούσα επιτροπή του οργανισμού Δημοκρατών Σοσιαλιστών Νέας Υόρκης, όπου οι δυο πλευρές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν την προοδευτική και την κοινωνική τους ατζέντα, συνομιλώντας για ζητήματα καθημερινότητας και οικονομίας, όπως και για ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και κράτους δίκαιου. Ιδιαίτερα, έμφαση δόθηκε σε ζητήματα εργατικών δικαιωμάτων και σε θέματα στέγασης, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στην ανάγκη εκπόνησης μιας κοινωνικής πολιτικής, με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα στο επίκεντρο. Τη χθεσινή μέρα τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης με τη Αμερικανίδα βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γιούρι Κιμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης,kasselakis