Ο Μητσοτάκης «άδειασε» μεγαλοπρεπέστατα τη Σπυράκη για το Σκοπιανό

Ο Μητσοτάκης «άδειασε» μεγαλοπρεπέστατα τη Σπυράκη για το Σκοπιανό26.06.2018ΝΔ

Είπε ότι δεν κυρώνει το deal με τα Σκόπια ούτε τώρα ούτε αν έχει γίνει πρωθυπουργός

Αδειασμα ολκής στη Μαρία Σπυράκη έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς σε τηλεοπτική συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει στη Βουλή

τη συμφωνία για τα Σκόπια είτε αυτή έρθει τώρα, με το κόμμα του στην αντιπολίτευση, είτε ύστερα από εκλογές και με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση!

Η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από λίγες μέρες, αντίθετα, είχε επικαλεστεί για το ίδιο ζήτημα το άρθρο 4 της συμφωνίας, το οποίο παρέπεμπε στην υποχρέωση της χώρας μας να «κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την παρούσα συμφωνία», εφόσον η ΠΓΔΜ ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες επικύρωσης στο εσωτερικό της.

Ετσι είχε ανοιχτά αφήσει να εννοηθεί ότι, αν η συμφωνία δεν έχει κυρωθεί προτού αναλάβει τη διακυβέρνηση η Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να την κυρώσει. «Δεν τη διαπραγματεύτηκα, δεν συμφωνώ με πολλές πτυχές της και δεν θα την ψηφίσω» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συμφωνία, τονίζοντας ότι δεν δέχτηκε καμία πίεση από το εξωτερικό για να στηρίξει τη συμφωνία.

Οι ενστάσεις

Ως βασική ένστασή του ανέφερε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας «εκχώρησε την εθνικότητα και τη γλώσσα, δηλαδή την ουσία του αλυτρωτισμού». Από την άλλη, είπε πως, εάν η συμφωνία με την ΠΓΔΜ κυρωθεί από τη σημερινή Βουλή, «τότε τα περιθώρια ελιγμών για την επόμενη κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά στενά». Για τη στάση που κράτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συμφωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν είχε τη θεσμική αρμοδιότητα να κάνει κάτι παραπάνω.

Σχετικά με την οικονομία και την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι «η Ελλάδα έχει ουσιαστικά μπροστά της ένα τέταρτο Μνημόνιο. Η αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα δεν τελειώνουν τον Αύγουστο. Καμία χώρα που βγήκε από τα μνημόνια δεν είχε αντίστοιχο έλεγχο, όπως η χώρα μας» τόνισε. Για τη ρύθμιση του χρέους είπε ότι «είναι ευπρόσδεκτη, αλλά μόνη της δεν είναι αρκετή για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί με ευθύνες του κ. Τσίπρα».

Νωρίτερα, σε σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της WWF και της ΚΕΔΕ, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες στο θέμα τα τελευταία τριάμισι χρόνια και εκτίμησε πως είναι απολύτως απαραίτητη η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα