Ο μυστικός δείπνος, ο καλόγερος και το νέο κόμμα

Ο μυστικός δείπνος, ο καλόγερος και το νέο κόμμα11.07.2018Παρασκήνιο

Πώς φτάσαμε στη συνεργασία Μπαλτάκου - Δημήτρη Καμμένου, που προκαλεί αντιδράσεις

Η συνάντηση-μυστήριο στο διαμέρισμα του... alter ego του Σαμαρά και οι διεργασίες με ετερόκλητους καλεσμένους. Σε κινούμενη άμμο το πολιτικό σκηνικό. Ριάλιτι το

ΠΑΣΟΚ, με καθοδηγητή τον... Μαλέλη

Η Θέση μας: Φρενοκομείον η Ελλάς

Διαβάστε επίσης:

►Στα άκρα για τις συντάξεις ΣΕΒ-Μαξίμου►Επίδομα για επανασύνδεση ρεύματος►«Βουτιά» της τουρκικής λίρας λόγω του γαμπρού!►Στο φως ίσως το παλαιότερο γραπτό απόσπασμα της Οδύσσειας►Η «χρυσή» ποδοσφαιρική ομάδα νίκησε το καταραμένο σπήλαιο!►Γαλλική επανάσταση

Ο μυστικός δείπνος και το νέο κόμμα

Συνιδρυτές, Τ. Μπαλτάκος και Δ. Καμμένος. Αιχμηρό σχόλιο του υπουργού Αμυνας (στο twitter) για Εσκομπάρ, νονούς και χρηματισμό

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ένα νέο κόμμα στον χώρο της Δεξιάς αποτελεί γεγονός, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» στις 3 Ιουλίου υπό τον τίτλο «Συνάντηση-μυστήριο για να πέσει η κυβέρνηση»!
Ο σχηματισμός του νέου (ακόμα ενός) πολιτικού φορέα ανακοινώθηκε χθες από τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο και τον πρόσφατα διαγραφέντα από τους ΑΝ.ΕΛ. βουλευτή Δημήτρη Καμμένο και στοχεύει στη «διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου πατριωτικού μετώπου, αλλά και στην απομάκρυνση από την εξουσία της αριστερής κυβέρνησης», όπως υποστηρίζουν.

Αγιορείτης

Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί, πάντως, από τις σελίδες της εφημερίδας μας με την αποκάλυψη ενός «μυστικού δείπνου» στο σπίτι του κ. Μπαλτάκου, στο οποίο συμμετείχαν ο Δημήτρης Καμμένος και ένας υψηλόβαθμος Αγιορείτης, πολύ γνωστός στο πανελλήνιο.
Σε αυτή τη συνάντηση είχαν προσκληθεί ο πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθείς Γιώργος Λαζαρίδης και μία υπουργός των ΑΝ.ΕΛ., με ιδιαίτερο ρόλο στο θέμα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνιδρυτών του νέου κόμματος, πρόεδρος θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος και γενικός γραμματέας ο Τάκης Μπαλτάκος, αμφότεροι πρόσωπα γνωστά, με τη δική τους ιστορία στα δημόσια πράγματα, που παρουσιάζονται τώρα ως διαμορφωτές της Δεξιάς στον τόπο μας.
Ο κ. Καμμένος μπήκε στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2015, στις εκλογές που διεξήχθησαν με λίστα, έχοντας λάβει 3.988 σταυρούς κατά τη διαδικασία του προηγούμενου Ιανουαρίου. Τις ψήφους αυτές, πάντως, τις έλαβε, όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες, λόγω της συνεπωνυμίας του με τον Πάνο Καμμένο και εξαιτίας της υπερπροβολής του από την ιστοσελίδα olympia.gr με το ψευδώνυμο «porta porta».



Αντίθετα, στην εκλογική του περιφέρεια οι πολίτες απορούν για την παντελή απουσία του. Στον ίδιο ανήκει το ρεκόρ του υφυπουργού με την πιο σύντομη θητεία, καθώς διετέλεσε υφυπουργός Υποδομών στην κυβέρνηση Τσίπρα μόλις μία ημέρα.
Από την πλευρά του, ο Τάκης Μπαλτάκος ήταν γραμματέας της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και συνομιλούσε με τη Χρυσή Αυγή, στελέχη της οποίας, όπως αποδείχθηκε, κατέγραφαν τις συνομιλίες τους, με αποτέλεσμα την αποπομπή του από τον τότε πρωθυπουργό. Εως τώρα δεν έχει κατέβει υποψήφιος με κάποιο κόμμα, προκειμένου να δοκιμαστεί στα... δύσκολα, ωστόσο έχει προλάβει να κάνει αρκετές προσπάθειες συγκρότησης κάποιου δεξιού κόμματος (ΡΙΖΕΣ, Εθνική Ενότητα κ.ά.), χωρίς πάντως επιτυχία.

Δικηγορικό γραφείο

Ο κ. Μπαλτάκος διατηρούσε και διατηρεί δικηγορικό γραφείο με τον ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει πελάτισσά του τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Αιχμηρό ήταν το tweet του Πάνου Καμμένου, που σχολίασε το νέο κόμμα: «Ο Εσκομπάρ ανατρέπει και τους αιώνιους αντιπάλους τοπικός νονός ο πρόσφατα αγορασμένος Ολυμπιακός και υποτακτικός conciliore ο μέχρι εχθές Παναθηναϊκός. Θαύμα!!! Οταν θα έλθουν οι ομοσπονδιακοί να δούμε που θα τρέχουν όλοι μαζί...»

Keywords
Τυχαία Θέματα