Ο σφαγέας του Πίτσμπεργκ είχε αναρτήσει το μακελειό

Ο σφαγέας του Πίτσμπεργκ είχε αναρτήσει το μακελειό29.10.2018Ειδήσεις

«Ολοι οι Εβραίοι να πεθάνουν» ούρλιαξε πριν σκοτώσει 11 άτομα

Aντισημίτης, που συχνά δήλωνε δημόσια ότι σιχαινόταν τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορούσε μάλιστα ότι είναι υποχείριο των Εβραίων, είναι ο 46χρονος Ρόμπερτ Μπόουερς που οπλισμένος σαν αστακός το Σάββατο έσπειρε τον θάνατο σε συναγωγή του Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο μακελάρης είχε προαναγγείλει την πράξη του σε μέσο δικτύωσης, το οποίο προτιμούν άτομα που -σαν

εκείνον- είναι οπαδοί του Χίτλερ.

«Ολοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν» ούρλιαξε εισβάλλοντας το πρωί του Σαββάτου στη συναγωγή Tree of Life («Δέντρο της ζωής»). Αρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 πιστούς και τραυματίζοντας άλλους έξι ανθρώπους.

Ηρωες αστυνομικοί

Μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερις ήρωες αστυνομικοί, οι οποίοι επενέβησαν για να γλιτώσουν όσο πιο πολλούς ανθρώπους μπορούσαν από τα πυρά του. Ο Μπόουερς, που συνελήφθη τραυματισμένος, σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία, κρατούσε ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι, ενώ είχε άλλο ένα πιστόλι δεμένο στο πόδι του και ένα τρίτο στη ζώνη του. Είναι ένας από τους χειρότερους τόπους εγκλήματος στους οποίους έχω πάει, και έχω πάει σε τόπους αεροπορικών δυστυχημάτων» δήλωσε αμέσως μετά την εξουδετέρωση του Μπόουερς ο Γουέντελ Χίσριτς, διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Πίτσμπεργκ, προσθέτοντας: «Η σκηνή είναι φρικιαστική στο εσωτερικό της συναγωγής».

Δύο ώρες προτού εισβάλει στη συναγωγή και ανοίξει πυρ, ο Μπόουερς έκανε μια ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Gab.com σχετικά με τη Hebrew Immigrant Aid Society (HIAS), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά Εβραίους πρόσφυγες να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ.
«Στη HIAS αρέσει να φέρνει εισβολείς για να σκοτώσουν τον λαό μας. Δεν μπορώ να κάθομαι άπραγος και να βλέπω τον λαό μου να σφαγιάζεται. Στα τσακίδια οι απόψεις σας, μπουκάρω» έγραψε, προαναγγέλλοντας το μακελειό. «Για την ιστορία, δεν τον ψήφισα ούτε έχω στην κατοχή μου ούτε έχω φορέσει ή καν αγγίξει ένα καπέλο με το σύνθημα MAGA (Make America Great Again)» του Τραμπ, είχε γράψει στα social media, ενώ έκανε πολυάριθμες αναρτήσεις με αντισημιτικό περιεχόμενο. Στον 46χρονο απαγγέλθηκαν 29 κατηγορίες για κακουργήματα, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να καταδικαστεί σε θάνατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα