Οι συμμαχίες έχουν τρομάξει τον «σουλτάνο»

Οι συμμαχίες έχουν τρομάξει τον «σουλτάνο»27.04.2018Ειδήσεις

Η ενίσχυση της «Τουρκάλας Λεπέν» από τους Κεμαλιστές έχει φέρει εφιάλτες στον Ερντογάν! Αίνιγμα οι προθέσεις Γκιουλ

Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Τούρκος» έχει γίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις κινήσεις που δρομολογούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη χώρα, εν όψει των διπλών εκλογών της 24ης Ιουνίου, καθώς βλέπει πως δεν αποκλείεται τελικά να χάσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού πάνω στο οποίο φαίνεται ότι πόνταρε πολλά προκειμένου να επικρατήσει

στη μάχη της κάλπης.
«Δημιουργείται μια συμμαχία με μοναδικό στόχο την αντιπολίτευση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μη καθαρές διαπραγματεύσεις, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς χρώμα, χωρίς καθαρή ταυτότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας ως... «σουλτάνος» για τον εαυτό του, στο τρίτο πρόσωπο.

Τα καρφιά βέβαια, κι ενώ δεν μπορούσε να κρύψει τη νευρικότητα που τον έχει κυριεύσει, είχαν έναν και μοναδικό στόχο: τους βουλευτές που έδωσε ως δανεικούς το κεμαλικό Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), κατόπιν εντολής του ηγέτη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο Iyi Parti, στο νεοσύστατο Καλό Κόμμα, της Μεράλ Ακσενέρ για να συμπληρώσει τον «χρυσό αριθμό» των υποψήφιων βουλευτών που απαιτούνται ώστε να κατέβει στις εκλογές. Το «κακό» όμως είναι διπλό για τον Ερντογάν, καθώς, πέρα από την ενίσχυση της «Τουρκάλας Λεπέν» από τους Κεμαλιστές, δεν ξεχνά πως η Ακσενέρ ίδρυσε κόμμα αφού αποχώρησε από το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP), του βασικού συμμάχου του «σουλτάνου» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στον δρόμο προς την κάλπη.

«Αυτό που κάναμε είναι μια συμβολή που ξεπερνά το Καλό Κόμμα, μια συμβολή στη δημοκρατία» ήταν η δήλωση που έκανε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά τις ευχαριστίες της Ακσενέρ. Μεγάλο ερώτημα παραμένει αν θα επιστρατευτεί, βέβαια, πολιτικά ο Αμπντουλάχ Γκιουλ κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, μπαίνει και το ερώτημα που αφορά ποιες πολιτικές δυνάμεις θα τον στήριζαν. Γεγονός είναι, πάντως, ότι σε όλο το αντιπολιτευτικό τόξο της χώρας ήδη οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει κι όσο οι μέρες περνούν και πλησιάζουν οι εκλογές, ο Ερντογάν θα τρέμει μήπως τελικά θα είναι εκείνος ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών. Μέχρι τότε, ένα είναι βέβαιο: θα συνεχίσει τις διώξεις όσων τον... ενοχλούν, όπως συνέβη χθες στην Τουρκία, όπου 14 δημοσιογράφοι της «Cumhuriyet» καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης έως και 7,5 ετών με την κατηγορία της παροχής βοήθειας σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις...

Ο Ταγίπ «αύξησε» τις γεννήσεις!

Tον ρόλο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και του ίδιου του αρχηγού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -που έχει εκφραστεί δημοσίως κατά της αντισύλληψης- στην αναστροφή της υπογεννητικότητας και στην αύξηση τόσο των γεννήσεων όσο και των γάμων στην Τουρκία αναδεικνύει νέα μελέτη. Με κεντρική ιδέα τον ισλαμισμό, αλλά και με ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας σε τοπικό επίπεδο, η αλλαγή στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας από το 2003 και μετά οδήγησε σε δραστική μείωση της φτώχειας, γεγονός που έδωσε ώθηση στη δημιουργία οικογένειας και στην αύξηση των γεννήσεων κατά 10%, ιδίως στις περιοχές όπου υπερισχύουν οι ψηφοφόροι του ΑΚΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα