Παμμακεδονικές Ενώσεις: «Αναλαμβάνεις την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει»

Παμμακεδονικές Ενώσεις: «Αναλαμβάνεις την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει»18.05.2018Πρόσωπα

Να μην προβεί στο «τραγικό πολιτικό ολίσθημα» να αποδεχτεί για τα Σκόπια τη χρήση του ονόματος Μακεδονία σε μια ενδεχόμενη συνθήκη καλούν τον πρωθυπουργό οι διοργανωτές των μεγάλων συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις αρχές του χρόνου.

Με ανοιχτή

επιστολή τους προς τον Αλέξη Τσίπρα, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και η επιτροπή αγώνα των δύο συλλαλητηρίων αναφέρουν, ανάμεσα στα άλλα, ότι «η αντίθετη με τη θέληση του λαού ενδεχόμενη ενέργειά σας, να παραδώσετε το όνομα Μακεδονία στην ΠΔΓΜ, θα πυροδοτήσει λαϊκές αντιδράσεις τεράστιας έκτασης και έντασης». «Αν, παρ' όλα αυτά», συνεχίζουν, «που σας αναφέρουμε καλόπιστα, αποφασίσετε να προχωρήσετε στη σχεδιαζόμενη ανιστόρητη παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους Σλάβους της ΠΓΔΜ, αναλαμβάνετε εσείς την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει».

Ο λαός, που κατέβηκε στα συλλαλητήρια από το υστέρημά του, τονίζουν οι υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα, «είναι αποφασισμένος να ακουστεί και να επιβάλλει τη βούλησή του στην κυβέρνησή του, ως ο εκ του Συντάγματος εντολέας που εντέλλεται την απόφασή του στους εντολοδόχους του».

Προτροπή

Προτρέπουν, δε, τον πρωθυπουργό να μην αποπειραθεί να αλλάξει τους συνταγματικά κατοχυρωμένους ρόλους για να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας μας «σε αλλοεθνείς. Ούτως ή άλλως, η Μακεδονία (ως όνομα) δεν μπορεί και δεν πρόκειται να παραδοθεί. Αυτό το εγγυάται σύσσωμος ο κυρίαρχος της Χώρας, Ελληνικός Λαός, με την αποφασιστικότητα που έδειξε στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια. Μη βάλετε μπουρλότο στα ξερά χόρτα. Σας ικετεύουμε» καταλήγουν στην επιστολή τους οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και η επιτροπή αγώνα των δύο συλλαλητηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα