Πανελλαδικές: Αυλαία χωρίς απρόοπτα στη Βιολογία

Πανελλαδικές: Αυλαία χωρίς απρόοπτα στη Βιολογία20.06.2018Παιδεία

Αύριο τελειώνουν τα βάσανα στα ΕΠΑ.Λ.

Επεσε χθες η αυλαία των πανελλαδικών για το Γενικό Λύκειο και τα θέματα στο εξεταζόμενο μάθημα της Βιολογίας χαρακτηρίστηκαν από τους υποψηφίους

και τους εκπαιδευτικούς αναμενόμενα σε έκταση και βαθμό δυσκολίας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδας, τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και απαιτητικά σε μεγάλο βαθμό. Οι υποψήφιοι για να τα λύσουν θα έπρεπε να έχουν μελετήσει αρκετά και να έχουν κατανοήσει σε βάθος την ύλη.

Η Βιολογία για τους υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας, που ανοίγει τις πόρτες στις ιατρικές, στις οδοντιατρικές και τις φαρμακευτικές σχολές. Τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, σύμφωνα με την ΟΕΦΕ, κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης και δεν παρουσίαζαν σημαντικές δυσκολίες, και ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής είχε τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των θεμάτων με επιτυχία. Για τους υποψηφίους της Γενικής Παιδείας η Βιολογία είναι ένα μάθημα που ευνοεί, καθώς χαρακτηρίζεται εύκολο και μπορεί να βελτιώσει τις βαθμολογικές επιδόσεις τους, και συνακόλουθα τη συγκομιδή μορίων στο κυνήγι μιας καλής θέσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικά μαθήματα

Οι πανελλαδικές για τα ΕΠΑ.Λ. ολοκληρώνονται την Πέμπτη 21 Ιουνίου. Την επομένη ξεκινά η εξέταση των ειδικών μαθημάτων, με πρώτο αυτό των Αγγλικών, που είναι απαραίτητο για σχολές ξένων φιλολογιών και τμήματα, όπως Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και Δημοσιογραφίας. Η εξέταση στα ειδικά μαθήματα θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου, ενώ περίπου στα τέλη του μήνα θα ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα