Πανωλεθρία Μητσοτάκη

Η αλαζονεία πληρώνεται. Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών απέδειξε ότι η οίηση και η έλλειψη μέτρου είναι οι χειρότεροι δυνατοί σύμβουλοι για κάθε δημόσιο πρόσωπο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτρεφε την αυταπάτη πως ό,τι και να πει, ό,τι και να πράξει, όπως και να συμπεριφερθεί ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του, θα μείνουν ατιμώρητοι από τους Ελληνες. Κι ήρθαν οι επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές για να τον διαψεύσουν – και μάλιστα με θεαματικό τρόπο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δώσει κομματικό χρώμα

στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνοντας ανήμερα τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών: «Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρύψει ότι έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές για τις 13 περιφέρειες της χώρας και τους τρεις μεγάλους δήμους, και αυτό διότι θέλουμε, πρωτίστως στις περιφέρειες, να εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι να ασπάζονται το όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα, με έντονη αναπτυξιακή δυναμική».

Οι πολίτες αποδοκίμασαν διά της αποχής και της ψήφου τους την αλαζονεία των υποψηφίων που είχαν… χρίσμα Μητσοτάκη και μια εβδομάδα αργότερα ο πρωθυπουργός, που έχασε τους εμβληματικούς Δήμους Αθηνών και Θεσσαλονίκης και πέντε εκ των έξι περιφερειών που κρίνονταν χθες, παραδέχθηκε ότι «σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία».

Μάλιστα, το μέγεθος της ήττας τον οδήγησε να κάνει μια έμμεση παραδοχή της αλαζονικής στάσης του και να πει: «Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή».

Φυσικά, το πολιτικό στραπάτσο ήταν τόσο μεγάλο, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, σημειώνοντας: «Τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την πρώτη Κυριακή, την προηγούμενη Κυριακή».

Αμέσως μετά συμπλήρωσε ότι «στις εθνικές εκλογές καταγράφτηκε όλη η δύναμη των κομμάτων». Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να θυμάται και να υπολογίζει μόνο τα… καλά αποτελέσματα, μέχρι η ίδια η πραγματικότητα να του θυμίσει την ύπαρξή της και την ακλόνητη εξουσία της με μια επιπλέον πανωλεθρία, σαν τη χθεσινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανωλεθρία Μητσοτάκη,panolethria mitsotaki