Πλημμύρισε στην Κωνσταντινούπολη το Μεγάλο Παζάρι

Πλημμύρισε στην Κωνσταντινούπολη το Μεγάλο Παζάρι19.08.2019Ειδήσεις

Εντονες βροχοπτώσεις έπληξαν το Σάββατο την Κωνσταντινούπολη...

..., με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μεγάλες περιοχές της πόλης, μεταξύ των οποίων και το διάσημο Μεγάλο Παζάρι. Τραγικό αποτέλεσμα του τεράστιου όγκου νερού που έπεσε μέσα σε μόλις λίγες ώρες ήταν και ο θάνατος ενός αστέγου.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του δήμου Κωνσταντινούπολης με μια ανάρτηση στο twitter,

στην οποία ανέφερε πως ένας άστεγος άνδρας βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Ουνκαπανί.

Η βροχή, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, έγινε πολύ δυνατή το μεσημέρι, ενώ σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στις συγκοινωνίες της πόλης, τόσο στα λεωφορεία και στο μετρό όσο στα φεριμπότ που πλέουν στον Κεράτιο.

Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν φωτογραφίες από το Μεγάλο Παζάρι, όπου το νερό έφτανε ως τους αστραγάλους και έμπαινε στον χώρο σαν χείμαρρος από μία τρύπα στον τοίχο.

Σοβαρά προβλήματα λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων δημιουργήθηκαν και στις παραλίες του τομέα Μπακίρκιοϊ καθώς και σε ένα τμήμα ενός από τους κύριους αυτοκινητοδρόμους της πόλης.

Το νερό πλημμύρισε και μια υπόγεια διάβαση όπου βρίσκονται πολλά καταστήματα, στη συνοικία Εμίνονου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το κέντρο διαχείρισης καταστροφών του Δήμου Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι 114 κιλά βροχή ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν στον τομέα Φατίχ, όπου βρίσκονται το Μεγάλο Παζάρι και οι περιοχές Ουνκαπανί και Εμίνονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα