Προεκλογική εξαγγελία Μπουτάρη για προσφορά κατοικίας σε φτωχούς

Προεκλογική εξαγγελία Μπουτάρη για προσφορά κατοικίας σε φτωχούς20.07.2018Πρόσωπα

Oχι μόνο επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης (φωτό) ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, αλλά άρχισε και την προεκλογική κούρσα, καθώς εξήγγειλε πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας για τους Θεσσαλονικείς που έχουν χτυπηθεί από την πολυετή οικονομική κρίση.

Χθες το μεσημέρι,

κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κρινή της TV 100, ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ακόμα μία φορά ότι θα είναι υποψήφιος, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν να μην είμαι;» Πρόσθεσε δε ότι στην Πρωτοβουλία τηρείται η διαδικασία της ανάδειξης υποψηφίου και η διαδικασία θα τηρηθεί κανονικά. Μάλιστα και ο ίδιος θα υποβάλει υποψηφιότητα.

Οσον αφορά την κοινωνική κατοικία, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο δήμος με χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα θα νοικιάσει κατοικίες προκειμένου να τις προσφέρει στους Θεσσαλονικείς «που αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν το ενοίκιό τους». Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις διατυπώσεις του και αρκέστηκε να σχολιάσει:

«Ηταν θετικό ότι ένα θέμα που για 25 χρόνια δεν το συζητούσαμε αρχίσαμε να το συζητάμε. Κι αυτό δίνει στη χώρα μας αξιοπιστία». Είπε, επίσης, ότι οι Σκοπιανοί «θέλουν να αποκτήσουν ταυτότητα» κι ότι πρέπει η μία χώρα να σέβεται την άλλη. Αναφέρθηκε, ακόμα, στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι επιχειρηματίες για τα μακεδονικά προϊόντα, ενώ προέβλεψε ότι «θα χρειαστεί να περάσει μια γενιά για να βρεθεί ισορροπία στο θέμα». Τέλος, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στα έργα ανάπλασης που θα γίνουν σε πολλές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως είπε, έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεκλογική, Μπουτάρη,proeklogiki, boutari