Πρόκληση από τους σχισματικούς των Σκοπίων!

Πρόκληση από τους σχισματικούς των Σκοπίων! 20.11.2017Πρόσωπα

Νέα προκλητική ενέργεια από την πλευρά των Σκοπίων με εκκλησιαστικό μανδύα, αλλά πολιτικές προεκτάσεις, αποκαλύπτεται την ώρα που υπάρχει εκ νέου κινητικότητα για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του σκοπιανού τηλεοπτικού σταθμού NOVA, η σχισματική αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Εκκλησία» ανάρτησε τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, παραβιάζοντας

τον ρητό όρο που υπάρχει στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 ότι θα παύσει να χρησιμοποιεί καθ' οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο με όλες τις μορφές του.

Εξω από το μοναστήρι όπου διαμένει ο σχισματικός αρχιεπίσκοπος Στέφανος στα Σκόπια κυματίζει και η σημαία με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας. Οταν ζητήθηκαν εξηγήσεις, ο εκπρόσωπος της σχισματικής Συνόδου υποστήριξε ότι η τοποθέτηση της επίμαχης σημαίας αποτελεί «ιδιωτική πρωτοβουλία» του αρχιεπισκόπου Στέφανου και δεν αποτελεί επίσημη πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας.

Η ΠΓΔΜ υπάγεται εκκλησιαστικά στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, που ανήκει στο Πατριαρχείο Σερβίας. Τα Σκόπια, ωστόσο, για εθνικιστικούς λόγους έχουν συστήσει τη σχισματική «Μακεδονική Εκκλησία», κατά παράβαση των ιερών κανόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα