Προορίζουν τον μοιραίο ΓΑΠ για επίτροπο;

Προορίζουν τον μοιραίο ΓΑΠ για επίτροπο;29.01.2019Πρόσωπα

Πληθαίνουν οι ψίθυροι ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει τον «μοιραίο» Γιώργο Παπανδρέου για επίτροπο της χώρας την επόμενη πενταετία...

...μετά και τα θερμά λόγια τα οποία ο τελευταίος επιφύλασσε για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν τα σενάρια αυτά έχουν πράγματι βάση, τότε αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο του

Αλέξη Τσίπρα στον πρώην πρωθυπουργό, μια και πρόκειται για μια εξαιρετική θέση, η οποία θα τον εξασφαλίσει για τα καλά.

Και αυτό διότι ο μηνιαίος μισθός ξεπερνά τα 24.000 ευρώ, χώρια τα εφάπαξ και τα έξοδα εγκατάστασης και μετεγκατάστασης... Εκτός βέβαια από τα υπέρογκα χρηματικά ποσά, η θέση αυτή θα του προσφέρει και ένα καλό ευρωπαϊκό μέλλον, αφού θα του ανοίξει και άλλες πόρτες στις Βρυξέλλες, κάτι που σημαίνει πως θα το χάσουμε για τα καλά το... κελεπούρι.

Το ΚΙΔΗΣΟ

Πάντως, από την κυβέρνηση προς ώρας δεν επιβεβαιώνονται αυτά τα σενάρια, ούτε όμως διαψεύδονται. Σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε ωστόσο το ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως ύστερα από μια περίοδο ηρεμίας περίπου δύο ετών, «είμαστε και πάλι αντιμέτωποι με δημοσιεύματα που είτε βολεύονται με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου “ταξιδιώτη”, είτε τους εξυπηρετεί να τον εμφανίζουν μόνιμα μετανάστη, τώρα μάλιστα, αφού ο κ. Τσίπρας δήθεν θα τον προτείνει σε κάποια θεσμική θέση στην Ευρώπη».

Το κόμμα αρνείται την ύπαρξη τέτοιου ενδεχομένου, επικαλούμενο τον αγώνα για τις... αξίες, το κοινό καλό και το εθνικό συμφέρον. Επιτίθεται, μάλιστα, σε όσους διακινούν αυτά τα σενάρια, αναφέροντας πως ο πρώην πρωθυπουργός «θα τους χαλάει τη σούπα των πολιτικών μαγειρείων της συντήρησης, του πελατειασμού και του παρακράτους με την ενεργό παρουσία του».

Keywords
Τυχαία Θέματα