Προσωπικές σχέσεις Φιντάν – Γεραπετρίτη

Ο Γ. Γεραπετρίτης, που αυτή την περίοδο είναι υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν φημίζεται ούτε για τις άκαμπτες θέσεις του στα εθνικά ζητήματα ούτε για τις πολιτικές δεξιότητές του. Ομως, κατορθώνει να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του συστήματος εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ισως οι δεσμοί που ενώνουν τους δύο άνδρες να είναι ισχυρότεροι από την ανάγκη στελέχωσης του υπουργικού συμβουλίου με προσωπικό υψηλών προδιαγραφών.

Ο κ. Γεραπετρίτης, την τοποθέτηση του οποίου στο υπουργείο Εξωτερικών υποδέχθηκε με χαρά

και ανακούφιση η Αγκυρα, βρίσκεται στην τουρκική πρωτεύουσα και συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Η επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία στόχευε κυρίως στην προετοιμασία του εδάφους των εθνικών υποχωρήσεων, που θα οριστικοποιηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στη συνάντηση που θα έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Και ενώ ο κ. Ερντογάν στις 30 Αυγούστου, στην εθνική εορτή των Τούρκων, μιλούσε για τις «βρόμικες μπότες» των Ελλήνων που «μόλυναν» την Ανατολία και για την πυρπόληση της Σμύρνης από τους… Ελληνες, ο κ. Γεραπετρίτης χθες αναφέρθηκε στο «κλίμα συνεργασίας» που κατόρθωσε να οικοδομήσει με τον κ. Φιντάν! Λες και δεν κατάλαβε το περιεχόμενο των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου.

Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δήλωσε ότι με τον Χακάν Φιντάν έχουν «δημιουργήσει μια πολύ καλή προσωπική σχέση». Είναι απορίας άξιον πότε πρόλαβε να αναπτύξει «πολύ καλή προσωπική σχέση» με τον κ. Φιντάν, μια και ο Τούρκος ομόλογός του μέχρι τις 4 Ιουνίου ήταν διευθυντής της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ. Αυτό, ίσως, θα άξιζε να το εξηγήσει στους πολίτες ο κ. Γεραπετρίτης.

Τέλος, σημειώνεται ότι, την ίδια στιγμή που κάποιοι χαριεντίζονται με τους Τούρκους, ο απανταχού Ελληνισμός την 6η Σεπτεμβρίου θυμάται τα Σεπτεμβριανά, το φοβερό πογκρόμ που άρχισαν οι Τούρκοι σε βάρος των αδελφών μας που ζούσαν στη Βασιλεύουσα…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προσωπικές, Φιντάν – Γεραπετρίτη,prosopikes, fintan – gerapetriti